Scade costurile cu intretinerea izoland peretii casei – aplicatie practica Knauf Insulation

0
1621

Pentru a intelege cum ne afecteaza toate aceste lucruri, specialistii Knauf Insulation au pus in practica un experiment: 2 case similare au fost monitorizate simultan pentru a le masura consumul de caldura pe timpul iernii. Una din cele 2 case a fost izolata cu vata minerala bazaltica la exterior si cu vata minerala de sticla la acoperis, menite sa imbunatateasca performanta energetica. La cealalta casa nu s-a realizat nicio operatie de izolare. Mentionam, de asemenea, ca cele 2 case se incalzesc prin centrale termice cu gaz.

In urma observatiilor realizate in perioada septembrie-martie, specialistii Knauf au putut observa un trend ascendent al costurilor pentru casa neizolata, in ciuda unor temperaturi exterioare favorabile. Instrumentele de masura instalate in casele celor doua familii au masurat cantitatea de gaz utilizat pentru incalzirea locuintelor si a calculat costurile 24 de ore pe zi.

Atunci cand temperaturile au scazut sub 10 grade s-a inregistrat un consum considerabil in ambele case, in casa neizolata insa, consumul fiind de 2 ori mai mare.

O alta concluzie importanta rezultata din acest experiment este ca centrala din casa neizolata a pornit de mai multe ori in timpul zilei fata de casa izolata. Explicatia este faptul ca o casa izolata se raceste mai lent, prin urmare si centrala porneste mai rar, acest lucru traducandu-se prin economie de energie.

Familia care locuieste in casa izolata a cheltuit 365 de euro cu facturile de incalzire in 4 luni, familia care a locuit in cea neizolată, a cheltuit 690 de euro in aceeasi perioada.

Concluzia ce merita sa o retinem este ca o locuinta izolata termic va contribui din plin la confortul nostru si al familiei noastre, ajutandu-ne sa pastram costuri reduse ale intretinerii.

Pentru informatii detaliate referitor la acest experiment, intra aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here