Cum te mentii in forma din propria locuinta

0
1194

Viata sedentara nu mai este o optiune pentru multi dintre oamenii moderni. Multi dintre acestia aleg sa mentina starea de sanatate facand sport acasa. Un program riguros de exercitii, desfasurat in propria locuinta te poate mentine in forma optima si mentine la capacitate maxima psihicul pozitiv.

Nu trebuie sa fii un sportiv de performanta pentru a crea un obicei sanatos. Este important sa ai vointa, sa fii perseverent si sa achizitionezi un minim de echipament, care sa te ajute sa lucrezi cat mai multe parti ale corpului. Este important sa iti faci un plan de actiune, pentru a sti de la inceput ce zone ale corpului doresti sa lucrezi, sa te hidratezi corespunzator si sa mananci sanatos.

Pentru ca locuintele clasice ale romanilor nu sunt cele mai spatioase, este bine sa eviti aparatele care ocupa mult loc. Multe dintre acestea se axeaaza pe un anumit tip de exercitii, deci antrenamentul va deveni monoton, si iti va pune increderea la incercare.  Iata care sunt dispozitivele elementare pe care le poti folosi cu regularitate, care nu te vor incurca chiar daca locuiesti intr-un apartamet mic.

  1. Gantere – aceste dispozitive permit realizarea de exercitii pentru toate grupele musculare. Antranementele pot fi foarte variate si nu induc stare de monotonie. Sunt disponibile in marimi variate si greutati diferite, deci pot fi adaptate in functie de constuite fizica. Exercitiile cu gantere sunt numeroase si eficiente. Un alt aspect positiv consta in faptul ca nu ocupa loc mult. Pot fi depozitate cu usurinta intr-o cutie de pantofi, sub pat sau in orice alt spatiu ingust.

 

  1. Stepper – acea treapta clasica poate face minuni, chiar daca este folosita doar 15-20 de minute in fiecare zi. Permite realizarea unor exercitii cardio de inalta calitate si antreneaza perfect muchii de la picioare, fesierii si musculatura spatelui. Ca si ganterele si treapta este usor de depozitat. Multi dintre utililzatori considera ca stepper-ul este un aparat complex, ce permite realizarea unor antrenamente de inalta calitate.

 

  1. Virarid-r – este un dispozitiv tot mai apreciat, de oamenii activi. Este recomandat persoanelor care doresc sa realizeze exercitii de pedalare, confortabil, si nu au spatiu pentru celebra bicicleta. Este un dipozitiv usor de folosit, usor de depozitat, datorita structurii bine concepute. Multe pareri despre virarid-r, sustin ca aceeata bicicleta portabila este mai flexibila decat ca clasica magnetica care ocupa si mult spatiu. Cu virarid-r, pot fi realizate exercitii pentru membrele inferioare, dar si pentru cele superioare. Antrenamentele recomandate de specialistii in fitness sunt confortabile atat pentru personele tinere, cat si pentru varstnicii care doresc sa mentina o viata activa. Pot fi realizate atat antrenamente cardio, cat si antrenamente de formare si dezvoltare a musculaturii. Un aspect apreciat la acest aparat de fitness, consta in faptul ca poate fi usor de depozitat, in spatii inguste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here