Cand vine vorba de amenajare pentru casa dumneavoastra, poate va ganditi ca este un proces dificil, lung, chiar frustrant uneori. Va mutati din casa veche si va asteapta un inceput nou? Nu va simtiti coplesiti!
Iata cateva sfaturi noi de decorare a locuintei cand incepeti de la zero. Veti vedea ca decorarea casei noi este distractiva – si mult mai usoara decat credeti!
Incepeti cu exteriorul
Daca doriti ca locuinta dumneavoastra sa faca o prima impresie extraordinara, vopsiti usa exterioara intr-o nuanta distractiva, lucioasa.
De exemplu, rosu este o culoare norocoasa in multe culturi. O usa rosie a fost „binevenita” pentru calatorii obositi din America timpurie, iar in biserici ea reprezinta un refugiu sigur.
Alte doua nuante castiga favoruri: portocaliu si galben, potrivit designerilor. Ambele culori sunt asociate cu bucurie si caldura.
Alegeti culori luminoase si neutre pentru pereti
Orientati-va catre culori ca bejul sau griul, mai ales la primul etaj, unde fluxul este important. Vreti sa minimalizati tranzitiile jignitoare. Peretii neutri va ofera cea mai mare flexibilitate in decorare, permitandu-va sa schimbati cu usurinta accesoriile de la perioada la perioada.
Si daca aveti doua camere mici una langa cealalta, vopsirea acestora cu aceeasi culoare neutra da o senzatie de spatiu mai mare. Alegeti o culoare de vopsea si oscilati intre nuantele acesteia pentru o variatie subtila de la camera la camera.
Aranjati mobila de living pentru conversatie
Camerele de zi sunt spatii de adunare, deci folositi mobilier pentru a promova conversatia si interactiunea. Trageti piesele de scaun departe de pereti si aranjati-le fata in fata.
Daca aveti o sufragerie mare, separati-o in doua grupuri conversationale pentru un sentiment mai confortabil si intim. Scaunele si taburetele care pot fi adaugate in formatie dupa cum este necesar. Acestea va permit sa extindeti cercul si sa pastrati intimitatea.
Folositi-va de oglinzi
Oglinzile pot face ca un spatiu sa se simta mai stralucitor, deoarece acestea reflecta lumina de-a lungul incaperii. Dar plasarea intr-un loc gresit poate insemna o alegerea gresita. Puneti oglinzile pe pereti perpendicular fata de ferestre, nu fata in fata.
Asezarea unei oglinzi vis-a-vis de o fereastra poate reflecta lumina chiar inapoi pe fereastra.
Usi de interior lucioase
Daca aveti de-a face cu o camera care nu ajunge prea mult in calea luminii, va recomandam sa instalati o usa cu o suprafata reflectorizanta. O finisare lucioasa / semi-lucioasa pentru o usa poate reflecta lumina pe care spatiul trebuie sa o ofere.
Adaugati mobilier metalic sau, posibil, unele accente metalice si veti ramane cu ceva cu adevarat impresionant.
Utilizati trucuri vizuale
Daca intre tavan si podea este o distanta mai mica, pictati plafonul alb pentru a face camera sa para mai mare. Adaugati perdele mai mari decat ferestrele, pentru a pacali ochii. Incercati perdele cu dungi verticale; vizualul liniilor ajuta la prelungirea peretilor.
Un dormitor de vis
Piesa principala din dormitor este intotdeauna patul. Totul este secundar. Un pat generos este cea mai importanta piesa de mobilier in care ati putea investi vreodata.
Dupa ce ati lucrat din greu toata ziua, aveti nevoie de un spatiu care sa va ofere o relaxare totala. Investiti intr-o saltea confortabila, covoare moi, lenjerie confortabila si o multime de perne aruncate.
Creati un spatiu multi-functional
Indiferent de stilul dumneavoastra, cel mai important lucru pentru amenajari interioare este cel de a investi in bucati care pot fi folosite pentru mai multe lucruri. Daca spatiul este o problema, ganditi-va sa investiti in mobilier multifunctional.
Un birou poate functiona, de asemenea, ca un bufet atunci cand este distractiv, sau chiar o bancuta poate fi o masuta de cafea.
Rafturile – o declaratie curajoasa de personalitate
Rafturile deschise devin din ce in ce mai populare cu proprietarii de locuinte care vor sa isi personalizeze bucataria lor prin adaugarea unor accesorii mici si chiar cateva produse de lux delicioase plasate pe rafturi.
Este o sansa perfecta de a adauga o multime de verdeata pentru o imagine mai naturala, intr-o bucatarie luminoasa si aerisita.
Expertii in design interior declara ca rafturile care merg din podea pana la tavan reprezinta o tendinta de design cheie care va asigura stocarea maxima in zone mai mici. Rafturile deschise cu iluminare interioara dau senzatie de confort si este un trend care devine din ce in ce mai populare.
Renuntati la dulapurile de perete si optati pentru rafturi deschise (in lemn curat, nefinisat) pentru o senzatie mai moderna. Adaugati o bucata de culoare neagra si bucataria va arata de vis.
Optati pentru eleganta
Luxul poate fi incorporat in schemele interioare intr-o serie de moduri multiple, dar materialele sunt cruciale pentru a va imbunatati cu adevarat camera de zi.
Tapiteria bogata in materiale cum ar fi catifea sau casmirul, podelele cu model de spic si oglinzile sunt perfecte pentru a captura aspectul luxului.