De ce sa cumperi o casa la cheie, in loc sa construiesti una?

0
8521
cumpara o casa la cheie
casa la cheie sau construita?

Multe persoane se reorienteaza catre achizitionarea unei case, in loc de apartamente. Asta si pentru ca exista o schimbare de mentalitate care nu mai pune presiune pe oameni de a locui in centrul orasului. Totdata, multi prefera linistea pe care o ofera o casa la cheie departe de agitatia din oras. iar aceste aspecte sunt valabile atat pentru cei care se clasifica drept eligibili pentru programele de tipul „prima casa”, cat si pentru cei de varsta a adoua sau chiar a treia.

Aceste tipuri de locuinte pot fi gasite deja in teren sau, poti contracta o companie care ofera constructii de case la cheie. In ambele cazuri, pretul este mai avantajos, decat daca ai construi de la zero.

Poate vrei sa ai parte de propria gradina, pe care o poti ingriji si in care te poti relaxa in serile de vara. Sau, poate vrei sa ai camere mari si spatioase, vrei mai mult confort si intimitate. De cele mai multe ori, acestea sunt aspectele definitorii pentru o casa de vis.

Indiferent ca vrei sa ai toate aceste lucruri in afara unui oras sau chiar in centrul acestuia, trebuie sa ai in vedere faptul ca poti gasi o casa la cheie, deja construita.

De ce sa cumperi o casa la cheie si nu sa o construiesti?

Exista mai multe motive pentru care achizitionarea unei case gata construite este benefica, insa, in final, totul se rezuma la partea financiara.

  • Nu vei stii valoarea totala a investitiei. O casa la cheie cuprinde pretul final de achizitie, care se poate chiar si negocia. In constructia de case totul se rezuma la estimari, care pot avea destul de multe fluctuatii pe parcursul constructiei, fiind influentate de o multime de factori. De la achizitia de pamant, materiale, la studii, acreditari si aprobari… pretul creste in cazul constructiei unei case, cu toate ca ai posibilitatea de a o realiza exact cum vrei tu.
  • Consum de timp si energie. In timp ce o casa gata construita iti permite achizitia pe loc si mutarea in cel mult o saptamana, constructia unei case poate dura cativa ani buni. In plus, daca ramai fara bani, constructia va fi intrerupta sau risti chiar sa renunti la anumite aspecte pe care le doreai.
  • Avand in vedere toate elementele care sunt necesare in constructia unei case, poti fi influentat sa faci economii acolo unde nu trebuie. De exemplu, te poti orienta catre materiale sau mana de lucru mai ieftine. Aceste aspecte pun in pericol intreaga constructie si siguranta ta si a familiei tale.

Casa pe care ti-o doresti poate exista deja. La o cercetare atenta a pietei si cu cateva vizite in teren, poti face alegerea perfecta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here