3 motive pentru a alege o centrală termică pentru locuinţă

0
553
vrei apa calda? centrala de apartament este solutia

Centrala termică este de preferat în detrimentul altor soluţii alternative de încălzire, deoarece este o variantă 100% eficientă de a asigura accesul constant la apă caldă menajeră, precum şi o modalitate avantajoasă de a produce agent termic pentru încălzirea casei. Alegând să monteze centrale termice într-un apartament, utilizatorii scapa de grijile cauzate de întreruperea căldurii şi a apei calde menajere. Acestea sunt situaţii neplăcute, dar cu care se confruntă destul de des cei care depind de furnizorii de apă caldă şi încălzire la nivel centralizat.

Următoarele informaţii, referitoare la tipurile de centrale termice şi motivele pentru care reprezintă cea mai bună soluţie într-o locuinţă, vor fi extrem de utile pentru cei care au încă dubii cu privire la avantajele pe care le oferă centralele termice individuale.

Tipuri de centrale termice

Înainte de a cunoaşte motivele pentru a alege o centrală termică pentru locuinţă, este necesar ca cei interesaţi de acest subiect să se familiarizeze cu tipurile de centrale termice disponibile în magazinele de specialitate. De exemplu, compania Mas-Instal oferă clienţilor posibilitatea de a alege tipul potrivit de centrală, din următoarele variante:

  • centrale termice electrice;
  • centrale termice pe gaz în condensare;
  • centrale termice pe lemne cu gazeificare;
  • centrale termice pe lemne şi cărbune, din fontă;
  • centrale termice pe peleți.

Dintre acestea, centralele care funcţionează cu lemne, cărbune sau peleti sunt potrivite doar proprietarilor de case. Cei care caută o centrală termică de apartament ar trebui să îşi îndrepte atenţia către variantele electrice sau pe gaz.

Avantajele utilizării centralelor termice

Beneficiile pe care le aduce o centrală termică în locuință sunt nenumărate, de la aspecte care ţin de confort şi până la economii. Dacă utilitatea unei centrale termice pentru casă este de la sine înţeleasă, cei care locuiesc în apartamente se gândesc de două ori înainte să facă o astfel de investiţie. În această idee, iată 3 motive pentru a alege o centrală termică de apartament!

Centrala de apartament oferă un confort termic sporit

Persoanele care locuiesc în apartamente se confruntă adesea cu frigul din casa imediat ce vremea începe să se răcească afară. Motivul? Sistemul de încălzire centralizat nu începe să funcţioneze imediat cum scad temperaturile din termometre. La cealaltă extremă se afla situaţia în care este furnizată mai multă căldură decât este necesar, deoarece se întâmplă să fie zile destul de călduroase chiar şi iarna, însă furnizarea căldurii nu este adaptată în funcţie de vreme. Cu o centrală termică de apartament, locatarii nu vor mai fi nevoiţi să se confrunte cu această situaţie.

Cheltuielile cu încălzirea pe durata iernii se pot controla

Pierderile de căldură din reţea, cauzate de sistemul centralizat avariat şi destul de vechi, ridică lunar costurile afişate pe factura celor care locuiesc la bloc. Acest dezavantaj major va dispărea odată cu montarea unei centrale termice. Datorită tehnologiei avansate, temperatura din casa poate fi controlată chiar de către utilizator, prin intermediul unui termostat de ambient conectat la centrală. Astfel, centrala va porni şi va consuma agent termic doar atunci când este nevoie, reducându-se considerabil facturile la gaze şi energie electrică.

Centrala termică de apartament asigura flux permanent de apă caldă

De câte ori s-a întâmplat ca apa caldă menajeră să nu fie disponibilă zile întregi la rând? Acesta este un disconfort major, care perturba modul în care trăiesc oamenii în propria locuinţă, însă, din păcate, astfel de situaţii sunt frecvente. Fără apă caldă menajeră, oamenii sunt nevoiţi să încălzească apă pe aragaz pentru activităţi care ar trebui să fie mai mult decât simple: duşurile zilnice sau spălatul vaselor. Alteori, oamenii sunt nevoiţi să facă duş cu apă mai mult rece, deoarece apa caldă nu are suficientă presiune pentru a urca pe conductă. Folosirea de centrale termice în apartamente elimina acest disconfort, oferind acces permanent la apă caldă, aşa cum ar trebui să existe pentru un trai normal, decent şi civilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here