Domnului instructor, cu dragoste | InstructorulTau.ro

0
308

                       Stiti filmul “domnului professor, cu dragoste”? E despre o schimbare majora in viata si felul de a fi al unor tineri, schimbare care vine de la ei, fara vreo constrangere exterioara si se datoreaza respectului si tactului unui pedagog daruit si pasionat de profesia aleasa. Pentru mine exista un Sidney Poitier mioritic, l-am descoperit din greseala, cautand pe net scoala de soferi Brasov dand click pe primul link si prezentandu-ma a doua zi ca o floare cu banii. Pentru ca eu asta credeam ca era de facut, nici mai mult, nici mai putin. Asta si testele online. 

                       Norocul meu a fost ca am ajuns pe mainile unui om capabil si experimentat, care a stiut cum sa abordeze si fitele mele de proaspat majora rebela, si inconstienta cu care veneau ele la pachet. Omul nu mi-a tinut vreun discurs moralizator, stiind probabil ca m-ar fi pierdut de client. Nici nu si-a batut capul sa imi explice de ce nu e bine sa facem X sau Y asa cum solicitam eu. M-a lasat sa imi fac pe rand toate damblalele, sa gresesc, sa ma lovesc de tot felul de situatii si sa invat astfel de la sine niste lucruri care nu s-ar fi lipit de mine nici din prelegerea lui, nici tocind vreo carte.

             Omul a avut incredere in mine, mai temperat decat aveam eu, dar suficient incat sa nu ma descurajez la primul esec. A inteles pana si o criza de plans cand ma claxonau zeci de soferi aflati in intersectia pe care o blocasem. Mi-a castigat, fara sa realizez macar, respectul si admiratia si a reusit sa faca din mine un sofer responsabil si prudent, care a luat examenul din prima.

           Sunt oameni care isi aleg meseria potrivita, pentru ca probabil meseria ii alege pe ei. In cazul meu el este dovada vie ca se poate si altfel si ca retetele se adapteaza uneori cu succes ingredientelor la indemana. 

          Domnule instructor, va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here