Cum să îţi alegi balansoarul pentru grădină

0
324

Balansorul pentru grădină poate fi vedetă în acest sezon. Poate aduce aerul cozy atât de apreciat şi poate contribui la definirea unui ambient relaxant.

Selectarea acestuia trebuie să se realizeze cu puțină atenție pentru a beneficia de toate avantajele. În magazinele online şi cele fizice există numeroase tipuri de balansoar pentru grădină. Înainte de a face o incursiune prin magazinele de specialitate, trebuie să ştii că nimic nu este greșit când vine vorba de mobilier de grădină, leagăne, cuiburi şi  balansoare pentru că toate aceste elemente contribuie la realizarea unui decor de efect. Totuși, poți lua în calcul câteva repere pentru a minimiza timpul de căutare.

Stil

Dacă-ţi doreşti o grădină cu aspect modern, cu siguranță, te orientezi către modele de balansoare ce combină în mod plăcut materialele moderne. Modelele cu cadre din fier şi copertine din pânză prevăzute cu perne comode pun în valoare decoruri moderne. Aspectul inedit se poate completa cu ajutorul ghivecelor din lemn sau cele din piatră. Un astfel de ambient poate fi desăvârşi genial de fântâni artizanale cu apă ori statuete decorative.

Dacă îţi doreşti să creezi un decor cu accente rustice, cu siguranță te orientezi către balansoare cu construcţie robustă realizate din lemn. Balansoarele de grădină realizate din butuci de lemn masiv, aceștia dau un aer autentic.

Un ambient cosmopolit poate fi creat în jurul unul balansoar tip fotoliu cu umbrele. Pe lângă protecţia pe care o asigură o astfel de piesă vine şi cu o estetică ridicată. Este corpul care îmbie la relaxare, lounge şi petreceri de grădina minunate.

Materiale

Şi materialele sunt importante! Aceste piese sunt utilizate de obicei în exterior, deci este musai să fie supuse unor tratamente speciale. Dacă vorbim de balansoare din lemn, clar vorbim şi îngrijire aparte şi operațiuni ulterioare de recondiţionare. Balansoarele de grădină confecţionate din lemn, trebuie supuse, periodic unor operațiuni de curăţare şi lăcuire, astfel ca aspectul acestora să rămână impecabil. În cazul celor cu cadru din metal, lucrurile sunt ceva mai simple. Părțile metalice sunt tratate astfel că se păstrează impecabile, chiar dacă sunt exploatate în condiții de exterior. În cazul acestora, chiar şi copertinele şi şezuturile sunt gândite să reziste în timp, astfel ca materialele utilizate se comportă foarte bine chiar dacă sunt poziţionate direct sub solare.

Dimensiuni

Un alt detaliu ce trebui analizat cu multă atenţie, ține de dimensiuni. Mărimea balansoarelor pentru gradină trebuie să fie direct proporţională cu cea a spaţiului disponibil. Vrei să te bucuri de o oază de relaxare, nu de un spaţiu sufocat ori supraaglomerat. Chiar dacă îţi place idea de amenajare în stil rustic cu băncuțe, mese şi balansoare pentru grădină din lemn, când spaţiul nu îţi permite regândeşte decorul! Te vei simţi mult mai bine într-o grădină amenajată minimalist, dar cu gust.

În magazinele de specialitate există o varietate mare de balansoare pentru grădină şi corpuri de mobilier adecvate. Pe lângă cele trei constante amintite poţi ţine seamă de cromatica, design şi asocieri. Fie că vrei să transformi balansoarul în vedeta sau vrei să îl transformi în locul tău de linişte, în magazinele partenerilor de încredere ai numeroase opţiuni din care poţi selecta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here