ABC-ul caselor moderne

0
463

Fiecare epoca își are propriile standarde în materie de locuire și confort. Nevoile și preferințele actuale sunt complet diferite de cele din secolul trecut. Liniile simple, formele geometrice, suprafețele vitrate generoase, camerele spațioase, mai multe băi și integrarea de tehnologii avansate, cu control de la distanță sunt printre elementele cele mai căutate de cei care își doresc case moderne.

 

Prin ce se remarcă casele moderne de astăzi?

Auzim acest termen din ce în ce mai des. Dar care este specificul locuințelor considerate moderne de cei mai mulți dintre contemporanii noștri? Există cu certitudine multe elemente distincte, ce țin de gusturi, preferințe și standardele personale de confort și locuire. Însă, se remarcă o serie de elemente de diferențiere, pe care vrem să le enunțăm, în linii generale, mai  jos.

  1. Case cu arhitectură simplă și finisaje impecabile

Chiar dacă există multe stiluri și tendințe, o casă modernă se distinge prin simplitate, materiale de construcție de calitate și mare atenție la decoruri și finisaje. Totul să fie la linie, fără excese și elemente de decor inutile.

  1. Spații interioare cât mai generoase și organizate

O casă modernă trebuie să fie spațioasă, aerisită, luminoasă, cu locuri de depozitare generoase. Un living cu bucătărie open space, camere mari, dressing, mai multe băi, terase și locuri special amenajate pentru a  petrece mai mult timp în aer liber.

  1. Instalații de climatizare de ultimă generație

O casă modernă dispune obligatoriu de instalații de climatizare performante, capabile să asigure iarna o încălzire optimă, fără pierderi termice și vara o răcoare plăcută și reconfortantă. Totul să fie cu costuri de întreținere cât mai rentabile și eficiente.

  1. Cât mai multe dotări și tehnologie

O casă modernă are nevoie de mult mai multă tehnologie, uși cu deschidere automată pentru intrarea pe proprietate sau în garaj, controlul consumatorilor de la distanță, prin intermediul unor dispozitive sau aplicații pe telefon,  internet Wi-Fi, sisteme proprii de economisire și producere de energie regenerabilă, sistem audio fără fire, home cinema etc.

  1. Mai mult spațiu pentru petrecerea timpului liber

Există un interes crescut pentru proprietăți cu curte. Din ce în ce mai multe locuințe dispun de un spațiu generos de petrecere a timpul cu familia sau cu prietenii, au camere speciale de relaxare, sală de jocuri, jacuzzi, chiar saună și piscină.

  1. Mai mult interes pentru natură, materiale ecologice și resurse regenerabile de energie

Idealul de casă modernă este cel verde. Natura trebuie să facă parte din amenajări și decor, iar dotările să includă cât mai multe tehnologii ecologice sau care apelează la resurse regenerabile. Calitatea vieții noastre și a generațiilor viitoare ține de atitudinea noastră responsabilă față de natură și alegerea de proiecte sustenabile de case.

 

Sunt multe alte detalii legate de particularități spațiilor și de preferințele personale ale proprietarilor. Fie că se optează pentru case fara etaj sau pentru case cu etaj/etaje și mansardă, amenajările interioare și elementele de decor pot personaliza și schimba semnificativ înfățișarea unei locuințe moderne. Alegerea unui mobilier de calitate, va da întotdeauna prestanță și mult eleganță unui design de interior actual.

 

Dacă aveți nevoie de proiecte de construcție case moderne și de consultanță specializată, apelați cu încredere la firma de arhitectură  UBERhause!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here