Cum putem avea grijă de sănătatea noastră și unde putem face analize rapid și ușor în București

0
449
Avanta

Analizele la sânge reprezintă o modalitate importantă prin care putem afla informații despre starea generală a corpului și prin care putem ajunge la problemele de bază înainte ca acestea să provoacă complicații. Aceste analize sunt, de asemenea, esențiale pentru evaluarea acelor modificări care au influențat starea de sănătate fizică și care pot reflecta semnele de îmbătrânire. În general, persoanele de vârstă adultă ar trebui să își efectueze cel puțin o dată pe an un set de analize la sânge, considerate analize de rutină. Aceste teste se efectuează, de asemenea, înaintea unor proceduri medicale complicate, deoarece servesc drept markeri importanți pentru a vă ajuta medicul să evalueze eventualele riscuri pentru sănătate și să planifice un tratament suplimentar.

Când ar trebui să efectuați analizele la sânge?

Majoritatea medicilor recomandă pacienților lor să își efectueze anual un set de analize la sânge sau mai există și posibilitatea ca aceste teste să fie efectuate în timpul unui examen fizic general. Totuși, în cazul în care suferiți de probleme de sănătate mai mari este important să efectuați în mod regulat un set de analize de sânge.

În prezent, puteți opta pentru serviciul de analize la domiciliu, care presupune recoltarea probelor de sânge din confortul propriei locuințe, fără a vă deplasa la un laborator de analize. Este un serviciu eficient și convenabil, care vă ajută să vă plasați sănătatea pe primul loc. Efectuarea analizelor la sânge este importantă atunci când suferiți de afecțiuni precum diabetul, hipertensiunea arterială, nivelurile ridicate de colesterol și alte boli cronice. Aceste analize sunt recomandate și dacă sunteți obez, supraponderal sau duceți o viață sedentară și doriți să gestionați într-o oarecare măsură complicațiile unui stil de viață nesănătos. Vă puteți verifica parametrii importanți prin intermediul valorilor de laborator pentru a avea grija necesară de starea personală de sănătate.

De ce medicii solicită o hemoleucogramă completă?

Acest test se întâmplă să fie unul dintre cele mai importante teste de sânge pentru adulți. Hemoleucogramă completă monitorizează diverși parametri, cum ar fi numărul de celule roșii din sânge, numărul de globule albe, numărul de trombocite, nivelul hemoglobinei și hematocritul, adică raportul dintre globulele roșii și plasma sanguină. Medicii solicită pacienților o hemoleucogramă completă dintr-o varietate de motive, în special pentru o diagnosticare precistă. Numărul de celule sanguine ajută medicii în diagnosticarea afecțiunilor subiacente care ar putea să vă afecteze sănătatea. Dacă nu reușiți să vă descrieți în mod corespunzător simptomele sau dacă vă simțiți obosit în general, medicul personal s-ar putea să vă solicite o hemoleucogramă completă și să verifice diferiții parametri pentru depistarea anumitor nereguli.

De asemenea, dacă aveți afecțiuni existente care cauzează valori distorsionate ale hemogramelor, medicul personal vă poate recomanda hemoleucograme complete regulate pentru a verifica dacă tratamentul funcționează. Mai mult, puteți obține hemoleucograme complete, solicitate de medic în timpul examenelor fizice de rutină, pentru a vă ajuta să vă monitorizați starea de sănătate. De asemenea, această analiză ajută la prevenirea bolilor grave prin depistarea de la început a abaterilor importante ale parametrilor. Orice abateri semnificative de la valorile normale pot indica deficiențe de vitamine și minerale, anemie, tulburări sistemice, infecții, cancer sau afecțiuni legate de oase.