Iata principalele diferente dintre pompe ape uzate cu tocator si pompe cu polizor

0
491

Atunci cand echipa ta se confrunta cu ape uzate in mod regulat, este recomandat sa ai pregatite mai multe tipuri de pompe concepute pentru a se descurca cu acest tip de apa. Dupa cum bine stii, un singur reziduu mai dur si incapatanat poate fi de ajuns pentru a cauza daune majore la nivelul unei pompe simple.

Tocmai de aceea, daca activezi in domeniu, ai nevoie de cel putin pompe ape uzate cu tocator si/sau cu polizor. Evident, aceste tipuri sunt destul de diferite, mai ales din punctul de vedere al reziduriilor pe care le pot gestiona cu eficienta. Iata care sunt principalele diferente dintre cele 2 tipuri de pompe mentionate!

Caracteristicile unei pompe ape uzate cu tocator

Astfel de pompe sunt folosite, in principal, pentru a preveni infundarea furtunului pompei si pentru a zdrentui/toca reziduurile prezente in apele uzate. Evident, aceste pompe nu pot gestiona reziduurile foarte dure ori de de dimensiuni mari – in general, pompele cu tocator se descurca in fata gunoaielor de dimensiuni mici si medii.

Totodata, trebuie mentionat si faptul ca tocatorul unei pompe nu ataca reziduurile in mod direct. In schimb, acesta va actiona asupra reziduurilor care ajung in raza sa (in comparatie cu un polizor, dupa cum vei vedea).

Apoi, aceste pompe ape uzate cu tocator se bucura de un debit mare al apei, inclusiv de o capacitate mare a pompei si a furtunului. Astfel, favorizeaza golirea mai rapida a bazinelor sau locatiilor pline cu ape uzate. Un avantaj al acestor pompe este faptul ca pot fi folosite ca si pompe submersibile fara nicio problema.

Caracteristicile unei pompe ape uzate cu polizor

In comparatie cu pompele cu tocator, cele cu polizor sunt special concepute pentru a atrage si ataca reziduurile din apele uzate. Evident, data fiind forta/puterea unui polizor, acesta poate gestiona mai multe tipuri de deseuri, inclusiv deseuri dure si de dimensiuni mai mari.

O pompa cu polizor nu poate fi folosita ca o simpla pompa submersibila, in principal din cauza modului sau de actiune si debitului relativ mic (nu ar fi eficienta, mai ales din punct de vedere energetic).

In comparatie cu unele pompe ape uzate cu tocator, cele cu polizor vor ataca, daca este cazul, si obiecte solide (pietre si altele). Tocmai din acest motiv, pompa cu polizor trebuie verificata in permanenta pentru a evita producerea daunelor.

Care sunt deseurile care pot cauza probleme in cazul unei pompe ape uzate cu tocator?

Pompele cu tocator, spre deosebire de cele cu polizor, nu vor interactiona cu obiectele solide. In schimb, cea mai mare provocare a acestora sunt uleiurile si grasimile din apele uzate. Uleiurile cu o densitate mare pot afecta eficienta tocatorului, dar si a filtrului de apa, daca unul este prezent.

Ai nevoie de pompe eficiente, la un pret bun?

Daca iti trebuie pompe cu tocator sau cu polizor, acceseaza acum magazinul online TopStrong.ro. Acesta are pentru tine pompe de apa de toate tipurile – manuale, automate, de suprafata, submersibile si asa mai departe.

Indiferent de problema pe care o ai, TopStrong are unealta care te poate ajuta sa o rezolvi!