Cele doua tipuri de balize directionale pe care le poti utiliza in proiectele tale

0
46
balize directionale

Proiectele de amenajare sau renovare a spatiilor destinate traficului pietonal sau rutier trebuie sa prioritizeze in permanenta securitatea celor implicati. Atat participantii la trafic, cat si angajatii care desfasoara lucrarile de amenajare trebuie sa fie mereu protejati. In acest sens, elementele prin care sunt delimitate zonele de interventie trebuie sa fie cat se poate de vizibile si de stabile, in asa fel incat sa reziste si in conditii atmosferice neprielnice.

Cele mai bune solutii la care poti apela sunt asa-numitele balize directionale. Ele reprezinta semnalizatoare rutiere prin care sunt delimitate zonele in care se lucreaza si sunt oferite indicatii cu privire la modul in care acestea trebuie inlocuite. Exista doua variante de balize pe care le poti utiliza, iar in cele ce urmeaza vei putea afla care sunt particularitatile acestora si de ce ar trebui sa le incluzi in proiectele tale!

Balize directionale in doua variante, pentru siguranta deplina

Balizele sunt obiecte special concepute pentru a semnaliza si delimita zonele de pe carosabil care necesita ocolire. Exista doua tipuri de astfel de balize pe care le poti utiliza. Este vorba despre:

  1. Balize directionale normale – acestea sunt de dimensiuni mari, de regula de 100 x 25 cm sau 80 x 20 cm (inaltime x latime). Se utilizeaza in cazul lucrarilor pe spatii intinse, complexe. Balizele sunt construite din materiale plastice foarte rezistente si sunt prevazute cu insertii metalice. Atat materialul, cat si sistemele de ranforsare garanteaza stabilitatea balizelor.

Concret, in cazul rafalelor de vant sau in situatia in care pamantul trepideaza sub presiunea utilajelor de constructie, balizele se vor pastra in pozitia in care au fost montate si vor continua sa atraga atentia participantilor la trafic cu privire la zona in care se lucreaza.

Desi foarte stabile, balizele directionale produse din plastic sunt usor de transportat si de montat, astfel incat ele pot fi descrise si ca fiind foarte ergonomice. De asemenea, materialul din care sunt produse este unul care le confera elasticitate, in asa fel incat orice contact cu autoturisme sa nu provoace pagube.

  1. Minibalize directionale – acestea reprezinta versiuni miniaturale ale balizelor obisnuite. Ele sunt utilizate pentru a delimita lucrarile pe suprafete restranse. Sunt produse din PVC plastifiat si dispun de folii care reflecta lumina, in asa fel incat o vizibilitate sporita sa fie asigurata si pe parcursul orelor de seara si noapte. Suportul din fixare este din cauciuc termoplastic, astfel ca nu contribuie la crestearea semnificativa a greutatii. La fel ca balizele obisnuite, cele miniaturale sunt usor de depozitat, transportat si montat. Totodata, sunt flexibile si nu provoaca pagube, in caz de contact. Dimensiunile obisnuite ale unei astfel de balize sunt 30 x 13 cm (inaltime x latime).

Utilizarea echipamentelor de semnalizare rutiera este esentiala atunci cand desfasori proiecte pe carosabil. Pe langa faptul ca ele protejeaza participantii la trafic de contactul cu gropile sau cu utilajele utilizate pe suprafata pe care se desfasoara lucrari, echipamentele ii feresc de pericole si pe lucratori. Concret, prezenta acestora le va fi cunoscuta celor care ar putea sa intre cu masinile, motocicletele sau bicicletele in zonele in care se desfasoara lucrari, provocandu-le rani sau chiar accidentari mai grave.

Pe Vesta-MagazinOnline.ro gasesti o gama variata de balize directionale si alte semnalizatoare rutiere cu ajutorul carora te vei putea asigura ca toate proiectele tale sunt desfasurate in conditii optime de securitate!