De ce este atât de importantă igienizarea locului de muncă?

0
42

Alături de alți factori, igiena precară este una dintre principalele cauze de îmbolnăvire la locul de muncă. Aceasta include lucruri precum durerile de gât și răcelile, precum și stafilococul și alți agenți patogeni care se răspândesc mai ușor atunci când oamenii nu se spală frecvent pe mâini. În plus, igiena precară crește, de asemenea, șansele de a dezvolta boli de piele, cum ar fi eczema. Vestea bună este că există modalități prin care puteți diminua șansele ca angajații dvs. să se molipsească de microbii neplăcute. Multe companii investesc foarte mult în îmbunătățirea practicilor de igienizare la locul de muncă. Beneficiile pot fi imense – nu doar pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră, ci și pentru afacerea dumneavoastră. Pentru a afla mai multe despre modul în care locurile de muncă din întreaga lume au implementat un program de rutină de spălare a mâinilor, citiți mai departe…

Un studiu arată beneficiile programelor de igienă la locul de muncă

O igienă deficitară la locul de muncă poate duce la îmbolnăviri și la o productivitate scăzută. Un studiu recent realizat de United Health Foundation a arătat că o treime dintre angajați au declarat că au răcit sau au avut gripă în ultimul an din cauza practicilor de igienă necorespunzătoare. Acest lucru nu este neplăcut doar pentru persoana în cauză, ci și pentru colegii săi, care pot avea și ei simptome. De asemenea, igiena precară crește riscul de leziuni profesionale din cauza accidentelor sau alunecărilor. Acest lucru poate fi costisitor, atât în ceea ce privește productivitatea pierdută, cât și salariile pentru timpul de absență de la locul de muncă. Alături de aceste efecte negative, există și avantaje semnificative în a lua măsuri pentru a îmbunătăți igiena angajaților dumneavoastră. Acestea includ îmbunătățirea sănătății angajaților, creșterea productivității și un moral mai bun. O igienă deficitară la locul de muncă poate duce la o varietate de boli și leziuni. Acest lucru poate duce la pierderi de salarii și chiar la incapacitatea de a lucra. În efortul de a reduce riscurile și costurile asociate cu aceste probleme, multe organizații au implementat programe de igienă. Rezultatele acestor programe pot fi profunde.

Spălarea de rutină a mâinilor îmbunătățește sănătatea și productivitatea angajaților

Spălarea mâinilor cu săpun este o metodă eficientă de reducere a agenților patogeni dăunători la locul de muncă. Aceasta reduce șansele de apariție a infecțiilor nespecifice ale tractului respirator superior (URI), care sunt responsabile pentru mai mult de două milioane de zile lucrătoare pierdute în fiecare an în Canada și pentru peste 1.000 de decese în SUA în fiecare an. Programele de igienă pot reduce, de asemenea, riscul de diaree, care contribuie în mare măsură la povara globală a unor boli precum inflamațiile pediatrice și obezitatea. Programele de igienă pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea productivității prin reducerea concediilor medicale și, în unele situații, a prezenței la locul de muncă.

Curățenia la locul de muncă are un impact pozitiv asupra moralului și încrederii angajaților

Majoritatea angajaților (63%), în cadrul unui sondaj recent, au declarat că curățenia la locul de muncă are un impact negativ asupra moralului și încrederii lor. Aceste sentimente pot fi reduse atunci când locurile de muncă investesc în programe de curățenie. Mediile curate scad riscul de alergii și astm, care sunt frecvente în cazul lucrătorilor din interior. De asemenea, acestea pot contribui la prevenirea problemelor de sănătate mintală, cum ar fi stresul și depresia, care sunt, de asemenea, frecvente la lucrătorii din interior.

Concluzie

Poate fi dificil de evaluat în dolari economiile de costuri care rezultă din instituirea unui program de curățenie la locul de muncă. Cu toate acestea, un program de igienă eficient poate avea ca rezultat și beneficii financiare semnificative. Acestea pot include creșterea productivității angajaților, îmbunătățirea sănătății și a productivității și scăderea ratelor de absenteism. Investiția într-un program de curățenie poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care le luați pentru compania dumneavoastră.