Simptome care sugerează că ar trebui să consultați un neurolog

0
31
Kino Med

Un consult neurologic este primul pas în diagnosticarea, managementul și tratamentul tulburărilor sistemului nervos. Un consult neurologic poate fi recomandat atunci când un pacient prezintă simptome care sugerează o problemă a sistemului nervos. Aceste simptome pot include:

– Modificări ale senzațiilor;

– Modificări ale mișcărilor;

– Modificări ale reflexelor;

– Amețeli sau vertij;

– Dureri de cap sau migrene.

În general, aceste diferite simptome neurologice sugerează că este necesară o călătorie la cabinetul unui neurolog Kinomed. Este important să consultați cât mai curând un neurolog în legătură cu aceste simptome pentru a primi un diagnostic în timp util și tratamentul necesar. Deși anumite afecțiuni neurologice nu au un tratament, ele pot fi gestionate cu medicamente și proceduri furnizate de neurolog.

Bolile neurologice sunt un grup de afecțiuni care afectează creierul și sistemul nervos

Acestea pot fi clasificate în funcție de modul în care se prezintă în corpul dumneavoastră, cum ar fi provocarea de dificultăți de vorbire, probleme de echilibru sau pierderi de memorie.

Bolile neurologice se pot dezvolta în orice moment al vieții dumneavoastră. Unele pot avea semne timpurii pe care le veți observa, în timp ce altele pot să nu prezinte simptome decât mai târziu în viață.

Dacă vă confruntați cu simptome neurologice, este important să consultați un medic pentru ca acesta să vă poată diagnostica și să vă ofere opțiuni de tratament.

Printre cele mai frecvente afecțiuni neurologice se numără boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multiplă și accidentul vascular cerebral.

Bolile neurologice pot fi moștenite (genetice). De asemenea, ele pot fi cauzate de o leziune a creierului sau a măduvei spinării sau de un accident vascular cerebral.

Tipuri diferite de tratamente neurologice disponibile

-Fizioterapie: Kinetoterapia poate ajuta cu durerea la nivelul gâtului, umerilor și spatelui. De asemenea, poate ajuta cu problemele de mobilitate legate de creier.

-Terapie comportamentală cognitivă: Terapia cognitiv-comportamentală se bazează pe ideea că modul în care vă percepeți situația afectează modul în care vă simțiți și vă comportați. Acest tip de terapie îi ajută pe oameni să își schimbe gândurile și comportamentele, astfel încât să se simtă mai bine în legătură cu ei înșiși și cu viața lor.

-Medicamente: Medicamentele, cum ar fi antidepresivele, pot ajuta la tratarea tulburărilor de anxietate, a depresiei sau a altor afecțiuni psihice care pot fi legate de o leziune cerebrală traumatică.

Totul începe cu un consult de specialitate

Istoricul pacientului, evoluția stării de sănătate a pacientului și experiența anterioară a medicului sunt factori care vor determina acțiunile viitoare necesare pentru a îmbunătăți starea de sănătate a pacientului.

Medicul va pune întrebări cu privire la simptomele care ar fi putut să apară anterior. De asemenea, medicul va întreba despre orice antecedente personale sau familiale de boală și dacă există antecedente de alergii sau alte afecțiuni medicale. Medicul va întreba dacă au existat schimbări recente în ceea ce privește dieta, obiceiurile de exerciții fizice, nivelul de stres sau medicamentele.

Pe lângă întrebările adresate, pot fi efectuate și alte teste pentru a ajuta la diagnosticarea afecțiunii dumneavoastră.

Testul de analiză a mișcărilor este un test de neurologie care este utilizat pentru a analiza funcția motorie și pentru a determina dacă există o problemă la nivelul sistemului nervos central.

Acest test poate fi realizat pe două dintre cele mai noi tehnologii în testarea și recuperarea neurolgică din lume: Huber 360 și Walker View, într-una din cele mai bune clinici medicale de fizio-kinetoterapie din București.

Huber360 – este o platformă senzorială ultra performantă care permite testarea stabilității, restricțiile de mobilitate, rezistența, coordonarea. Antrenamentele efectuate pe Huber360 ameliorează simptomele unor afecțiuni neurologice, permițând reabilitatea rapidă a pacientului și dobândirea independenței.

WalkerView – este o bandă de alergare performantă. Aceasta permite, printre altele si reeducarea mersului, fiind recomandată și în cazul unor afecțiuni neurologice precum boala Parkinson sau scleroză multiplă.