Ferește-te de peleții contrafăcuți! Iată câteva metode de testare a calității

0
683
peleți

 

Peleții sunt în momentul de față poate cel mai căutat tip de combustibil de pe piața din România. Studii diverse au demonstrat că au o putere calorică mai mare decât a multor specii de lemn, iar prețul lor este vizibil mai accesibil.

Astăzi vei învăța cum să testezi calitatea peleților înainte de a face stoc generos pentru iarnă. Există o mulțime de firme pe piața din România care comercializează peleți de calitate precară, firme cu care nu merită să colaborezi. Hai să vedem așadar ce teste reușesc să treacă peleții de calitate superioară.

  1. Testul de umiditate al peleților

Testul de umiditate al peleților nu este complicat de realizat. Ai nevoie doar de câțiva peleti de la firma cu care îți dorești pe viitor să colaborezi. Introdu-i într-un vas cu apă.

Dacă se lasă la fundul vasului și se sfărâmă greu, să știi că peleții sunt de calitate superioară. În caz contrar, dacă peleții plutesc și se vor sfărâma imediat, să știi că tot ce ține de calitate în ceea ce îi privește lasă de dorit.

  1. Testul de spargere al peleților

Un alt test pe care îl poți face acasă pentru a vederea care este nivelul calității peleților este cel de spargere. Cum funcționează? Ei bine, această metodă presupune aruncarea peleților de la o distanță de cel puțin un metru pe o suprafață dură. Ideea este următoarea: dacă peleții se sparg rapid, aceștia nu sunt de calitate. În caz contrar, dacă rămân întregi, înseamnă că sunt de calitate superioară.

Ce mai urmărește testul de spargere al peleților? Prin intermediul său vei descoperi și care este densitatea peleților. Dacă aceștia nu se sparg, înseamnă că au o densitate mare, iar în timpul procesului de ardere vor oferi randament extrem de bun. Găsești astfel de peleți de calitate superioară la Tomibena – magazin de profil consacrat. Poți comanda peleți folosindu-te de magazinul online tomibena.ro. Aceștia îți sunt livrați oriunde în țară în cel mai scurt timp.

Mai există un al treilea test pe care îl poți face pentru a obține informații despre calitatea peleților și anume testul arderii. Peleții se folosesc în general pentru centrale termice. Dacă vei observa că centrala consumă o cantitate însemnată de peleți pentru a da randamentul pe care tu ți-l dorești în locuință, atunci înseamnă că peleții nu sunt de cea mai bună calitate.

Mai mult decât atât, dacă peleții pe care îl folosești produc o cantitate de cenușă care ajunge la 7% din masa lor totală, atunci ar trebui să îi schimbi cât mai curând. Peleții, mai ales cel din rumeguș de rășinoase cum sunt cei de la Tomibena, produc o cantitate infimă de cenușă. Este ceva în neregulă categoric dacă vorbim despre o cantitate însemnată de cenușă.

Acestea sunt cele trei teste pe care le poți face peleților pentru a le verifica calitatea. Să știi că sunt teste cu rezultat veritabile, deci merită să le faci.

Nu uita că dacă nu vrei să treci prin ele, poți achiziționa peleți de la Tomibena, iar vânzătorul îți oferă garanția calității superioare!