Vrei sa iti renovezi casa? Iata de ce merita sa utilizezi lemn stratificat

0
221
lemn stratificat

Te-ai plictisit de cum arata casa ta. Vrei sa adaugi noi elemente prin care sa iti oferi alternative de petrecere a timpului liber sau sa iti usurezi existenta de zi cu zi. Iti doresti sa inlocuiesti anumite structuri vechi cu unele mai noi, bazate pe materiale care sa arate mai bine sau sa reziste mai mult la uzura.

Toate acestea sunt motive pentru care ai putea sa iti doresti sa iti renovezi locuinta. Indiferent de argumentele pe care le ai pentru a lua masuri in aceasta directie, este foarte important sa iti faci un plan bun si sa te bazezi pe metode de lucru si materiale care chiar sa aduca un plus de valoare.

Exista multe materiale pe care le poti utiliza in cadrul unui proiect de renovare. Unele sunt deja consacrate, altele sunt foarte moderne, in vreme ce o a treia categorie este reprezentata de acele materiale care imbina clasicul cu modernul.

Din aceasta face parte si materialul care poarta denumirea de lemn stratificat. Acesta este o varianta de lemn foarte atractiva pentru multi constructori si a atras si atentia gospodarilor de pretutindeni. Lemnul de acest fel surprinde printr-o serie importanta de beneficii.

Lemn stratificat: rezistenta, versatilitate si eleganta

Acest material este obtinut in urma unor procedee care ii confera o rezistenta extraordinara si il transforma intr-o solutie foarte buna, pe termen lung. Prin debitarea radiala a lemnului natural, sunt obtinute mai mute straturi care sunt, ulterior, suprapuse si lipite prin presare.

Pentru lipirea straturilor din lemn, in vederea obtinerii de lemn stratificat, se utilizeaza un adeziv cu deosebita rezistenta la apa. De asemenea, adezivul asigura si o lipire foarte ferma. Rezulta, astfel, o structura nu doar rigida, ci si stabila si rezistenta in timp la actiunea factorilor de mediu, precum umezeala.

Si socurile mecanice sunt foarte bine absorbite de acest tip de lemn. Concret, mecanismul de protectie este unul foarte eficient, datorita faptului ca straturile se protejeaza intre ele. Orice modificare de volum sau deformare a unui strat este anihilata de catre celelalte.

In aceste conditii, solutiile din lemn stratificat au avantajul de a nu “lucra“ in timp si de a nu incepe sa prezinte curbari sau crapaturi, odata cu trecerea lunilor sau anilor. Prin comparatie cu lemnul masiv, cel lamelar este de doua ori mai rezistent!

Pe langa duritatea materialului, un amanunt important este legat si de versatilitatea sa. El poate fi obtinut prin lipirea a doua sau chiar mai multe fasii de lemn natural. Cu cat numarul fasiilor este mai mare, cu atat rigiditatea structurii este si ea mai crescuta.

Chiar si asa, lemnul lamelar se adapteaza cu usurinta oricarui tip de proiect. El poate fi folosit pentru construirea de pergole, terase sau foisoare, precum si pentru ridicarea de acoperisuri rezistente.

Intra pe Construiesti.com si descopera toate variantele de dimensiuni in care poti comanda lemn stratificat. Alege optiunile de care ai nevoie, pentru a-ti pune in aplicare ideile creative si da startul proiectului tau de renovare. Ai garantia unor structuri foarte rezistente, cu ajutorul carora poti obtine structuri eficiente pe termen lung!