Cum să alegi corpul de iluminat suspendat ideal pentru spațiul tău

0
311
candelabre

Când vine vorba de alegerea corpului de iluminat ideal pentru spațiul dvs., sunt mulți factori de luat în considerare. Dar unul dintre cele mai importante este tipul de fixare pe care îl selectați. Iar corpurile de iluminat suspendate sunt o opțiune excelentă pentru multe spații.

Iată doar câteva motive pentru care corpurile de iluminat suspendate sunt o alegere bună:

Ele oferă lumină focalizată: atunci când suspendați un corp de iluminat de tavan, acesta oferă lumină focalizată care poate fi direcționată acolo unde aveți cea mai mare nevoie. Acesta este perfect pentru iluminarea sarcinilor într-o bucătărie sau birou de acasă.

Economisesc spațiu: Un alt avantaj al corpurilor de iluminat suspendate este că nu ocupă spațiu valoros. Acest lucru este benefic în special în camere sau apartamente mici, unde fiecare metru pătrat contează.

Acestea adaugă interes vizual: pe lângă faptul că oferă un iluminat practic, corpurile de iluminat suspendate pot adăuga și interes vizual unei încăperi.

Corpuri de iluminat suspendat: elementele de bază

Indiferent dacă amenajați o casă nouă sau un birou sau pur și simplu vă actualizați spațiul actual, alegerea corpului de iluminat suspendat potrivit este cheia pentru a crea un mediu elegant și funcțional. Dar cu atâtea opțiuni pe piață, de unde știi care este potrivită pentru tine? Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un corp de iluminat suspendat:

În primul rând, luați în considerare dimensiunea spațiului cu care lucrați. O cameră mai mare va necesita un accesoriu mai substanțial, în timp ce un spațiu mai mic poate fi echipat cu un design mai delicat.

Apoi, gândiți-vă la stilul camerei. Dacă doriți un aspect mai modern, corpurile elegante și minimaliste pot fi cel mai bun pariu. Dar dacă preferați o estetică mai tradițională, există o mulțime de candelabre frumoase și lumini cu pandantiv din care să alegeți.

Cum să alegi dispozitivul de dimensiune potrivită

Când vine vorba de alegerea corpului de iluminat suspendat ideal pentru spațiul dvs., dimensiunea este un aspect important. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți dispozitivul de dimensiune potrivită nevoilor dvs.:

  1. Mai întâi, luați în considerare dimensiunea camerei sau spațiul în care veți folosi corpul de iluminat. Veți dori să vă asigurați că acesta este proporțional cu dimensiunea camerei.
  2. În continuare, țineți cont de înălțimea tavanelor din cameră. Veți dori să vă asigurați că dispozitivul este atârnat la o înălțime adecvată, astfel încât să ofere o acoperire adecvată a luminii și să nu arate deplasat.
  3. În sfârșit, gândește-te la câtă lumină vei avea nevoie în spațiu. Acest lucru vă va ajuta să determinați de câte becuri sau lămpi veți avea nevoie pentru corpul dvs. de iluminat și ce putere ar trebui să fie.

Cum să alegi corpul de iluminat potrivit în funcție de formă

Când vine vorba de alegerea corpului de iluminat potrivit, forma corpului este la fel de importantă ca și stilul. Iată câteva sfaturi despre cum să alegeți corpul de iluminat potrivit în funcție de formă.

Pentru o cameră dreptunghiulară, o lampă liniară cu suspensie este opțiunea ideală. Acest tip de lumină va distribui uniform lumina în tot spațiul.

Daca ai o cameră rotundă sau ovală, un candelabru ar fi cea mai bună opțiune. Aceste tipuri de lumini adaugă o notă de eleganță oricărui spațiu.

Pentru un spațiu mic, cum ar fi o cameră de toaletă sau un hol, aplicele de perete sunt o opțiune excelentă. Oferă suficientă lumină fără a ocupa prea mult spațiu.

Cum să alegi corpul de iluminat în funcție de stil

Corpurile de iluminat suspendate sunt o modalitate excelentă de a adăuga stil și personalitate oricărui spațiu. Dar cu atât de multe opțiuni diferite de pe piață, poate fi dificil să știi care dintre ele este potrivită pentru casa ta. Iată câteva sfaturi despre cum să alegi corpul de iluminat suspendat ideal pentru spațiul tău:

În primul rând, țineți cont de stilul general al spațiului dvs. Dacă aveți un decor mai tradițional, atunci un candelabru clasic ar putea fi alegerea potrivită. Dacă stilul tău este mai modern, atunci o lustră elegantă și simplă ar putea fi mai potrivită. În ultimul rând gândiți-vă la funcția camerei.

Odată ce ați luat în considerare toți acești factori, veți putea să vă restrângeți opțiunile și să alegeți corpul de iluminat suspendat perfect pentru spațiul dvs.