Cum alegi amorse și grunduri pentru amenajări interioare?

0
229
încălzire în pardoseală
instal

Achiziția de materiale de construcții potrivite, care să acopere cât mai bine nevoile, cu maximum de beneficii, nu este niciodată ușoară. În clipa de față, pe piață există o multitudine de produse și variante, astfel încât, mai ales dacă nu lucrezi în domeniu, poți fi destul de încurcat în  face o alegere.  Și cum orice amenajare interioară reușită are nevoie de produse de potrivite, ne-am gândit să vă venim în ajutor cu câteva recomandări despre cum să alegi amorse și grunduri pentru amenajări interioare.

Ce sunt grundurile și amorsele?

Grundul  este un material de construcții care se aplică pe materiale de beton, zidărie, lemn, metal pentru a obține o aderență mult mai bună între acesta și următorul material ce va fi utilizat în amenajare.

Amorsa este denumirea dată grundurilor folosite pentru șape, tencuieli decorative, vopsele lavabile ș.a. , tot cu rolul de a obține o îmbinare mai bună a materialelor utilizate și un aspect cât mai uniform și profesionist.

Oricare ar fi denumirea sub care se comercializează, ele au întotdeauna rolul de a asigura o punte de legătură, de a proteja sau întări o suprafață și funcții speciale, precizate de producător, precum cele antimucegai, de barieră de vapori, epoxidice etc.

De ce să ții seama când alegi amorse și grunduri pentru amenajări interioare? Recomandări Vindem-Ieftin.ro

 Înainte de a merge într-un magazin de bricolaj sau a comanda online un grund sau o amorsă, trebuie să știi câteva detalii, care să îți ușureze munca și să te îți aducă rezultatul dorit. Printre cele mai importante avem:

  • Care este tipul de grund necesar

Acesta trebuie ales în funcție de tipul suprafeței și de funcția pe care trebuie să o îndeplinească. Produsele cu cele mai potrivite caracteristici, realizate cu tehnologie avansată, sunt de preferat întotdeauna, chiar dacă prețul poate fi unul ceva mai mare.

  • Unde trebuie aplicat grundul

Există grunduri atât de interior, cât și de exterior, fiecare cu proprietăți specifice. Tocmai de aceea ține mereu cont de toate specificațiile și alege doar produse care se potrivesc tipului de lucrare de care ai nevoie. Pentru condiții speciale, cum ar fi zone mai expuse la umiditate sau pentru care este nevoie de o mai bună izolație sau permeabilitate, caută grunduri speciale, care sunt concepute luând în calcul aceste particularități.

  • Dacă este un grund pe bază de apă

Pentru a oferi produse cât mai prietenoase cu mediul înconjurători, mulți producători realizează grunduri diluabile cu apă. Dacă optezii pentru acest gen de produs, trebuie precizat că el trebuie asociat cu produse din aceeași gamă, adică tot diluabile cu apă.

  • Măsoară suprafețele și stabilește cu exactitate cantitățile necesară

Pentru a nu cumpăra prea mult sau prea puțin produs, este bine să știi exact ce suprafețe ai și să calculezi sau să soliciți cantitatea potrivită.

  • Fii atent la recomandările de utilizare

Pentru a fi sigur că faci tot ce este necesar pentru  a obține rezultatele corecte, fii atent la toate condițiile de aplicare înscrise și specificat pe produs.

În concluzie dacă vrei să obții amenajări de interior reușite, fii întotdeauna atent la ce amorse și grunduri alegi și orientează-te spre produse cât mai adecvate și de calitate.