Cat poti sa economisesti in 2018 daca treci la becuri cu LED?

0
140

Daca stramosii nostri foloseau tortele sau lampile, astazi din ce in ce mai multi oameni se concentreaza pe gasirea unor solutii de iluminat cat mai eficiente. Un consum mic la energie se resimte de fiecare data in costul facturii lunare, asa ca daca tehnologia a avansat destul de mult, de ce sa nu cercetezi si sa gasesti cele mai eficiente becuri, care sa diminueze in acest mod costurile.

Becurile cu LED au fost considerate o vreme destul de scumpe, astfel ca inlocuirea intregii instalatii de iluminat din casa sau apartament cu acestea ar fi putut reprezenta o investitie destul de ridicata. Cu toate acestea, astazi, din ce in ce mai multi oameni se concentreaza pe astfel de schimbari, preturile becurilor cu LED fiind accesibile, ba mai mult am putea considera ca prin acestea ar putea face economie inca din prima luna, fapt ce reiese chiar din factura la energie.

 

Avantajele becurilor cu LED

Atunci cand aducem in vedere aceste becuri cu LED am putea spune ca prezinta o durata de viata mult mai lunga decat un bec obisnuit, de peste 50.000 de ore. Becurile clasice rezista circa 10.000 de ore, asa ca ati putea considera o amortizare a investitiei plecand si de la acest subpunct. Acestea nu se incalzesc atat de mult precum un bec obisnuit, astfel ca prin pastrarea bulbului mai rece se va pastra si durata de viata.

Tot din categoria avantajelor pe care le prezinta becurile cu led face parte si lipsa substantelor toxice, precum plumbul sau mercurul. In plus, acestea nu emit niciun fel de radiatii ultraviolete, nefiind in acest fel nocive.

Designul becurilor cu LED este atragator, de la formele care mai de care mai fanteziste si pana la o gama variata de culori, am putea spune ca acestea fac parte din categoria celor preferate de consumatori. In plus, ofera un flux luminos placut, putem intalni atat becuri cu lumina calda, cat si becuri cu lumina rece sau mai puternica, adaptate pentru nevoile fiecarui spatiu.

Ai putea incerca la nesfarsit sa aprinzi si sa stingi becurile, folosind comutatorul si vei observa ca sunt foarte rezistente si nu se strica.

Atunci cand avem in vedere asigurarea unui consum scazut de energie, trebuie sa cunoastem ca becurile cu LED consuma circa 10 W (pentru o lumina obisnuita, de 60 W), comparativ cu cele economice care ar putea consuma 15 W, pentru aceeasi cantitate de lumina. Cu toate ca au un consum de energie scazut, trebuie sa stim ca un singur Watt reuseste sa emita 100 de lumeni, lumina fiind la fel de puternica.

Intensitatea luminii poate fi reglata, in functie de nevoile fiecaruia, asa ca ar fi bine de avut in vedere ca prin achizitionarea unor becuri cu LED veti putea face cea mai buna investitie pentru locuinta.

 

Economie de energie

Prin folosirea becurilor cu LED, vei constata ca acestea sunt mult mai mult decat profitabile, avand o durata de viata mai mare si in acelasi timp un consum redus de energie. De exemplu, consumul pentru un apartament de doua camere, in care sa fie instalate 8 becuri LED ar putea fi amortizat foarte usor. Investitia de baza pentru instalarea becurilor ar putea depasi suma de 300 lei, costul aproximativ/bec fiind de 40 lei. Costurile pentru becurile economice ar putea fi la jumatate, fata de aceasta investitie.

Cu toate ca acest cost s-ar putea sa va sperie, vom putea face mai jos un calcul destul de simplu.

Becurile cu LED au fost alese pentru a echivala puterea a 60 W, astfel ca pentru acest lucru este nevoie de un bec LED de 9.5 W. Becurile economice vor consuma pentru a oferi aceeasi cantitate de lumina circa 15 W.

Daca veti utiliza aceste becuri circa 4 ore pe zi, veti consuma anual circa 75 lei, pe cand in cazul becurilor economice veti putea consuma aproximativ 110 lei/an. Diferenta rezultata va compensa asadar costurile de investitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here