Avantajele dansului sunt nesfarsite, mai ales cand vine vorba de aspectele fizice ale acestei arte. Indiferent de stilul de dans, fie ca este vorba de balet, zumba, hip-hop sau salsa, fiecare joaca un rol activ si impirtant in a ajuta oamenii sa ramana in forma. Toate tipurile de stiluri de dans lucreaza pentru a angaja toate partile corpului pentru a crea nu numai armonie, ci pentru a crea un antrenament gratios.
Beneficiile dansului
Dansul implica activ muschii bratelor, picioarelor, trunchiului, spatelui si chiar muschii fetei, deoarece scopul este de a crea unitatea cu corpul in ansamblu. Prin dans se poate mari rezistenta.
Dansul este, de asemenea, un antrenament cardio excelent prin care oamenii pot reduce considerabil riscurile de a face boli de inima. In plus, deseori rezulta o flexibilitate crescuta si este o buna sursa de fitness si aerobic. Dansul este benefic si atunci cand vine vorba de gestionarea greutatii. Deseori, cand oamenii se simt confortabil cu aspectul exterior, se simt mai bine si pe plan intern. Acest lucru este destul de analog cu, cazurile in care oamenii au zile bune si se simt automat mai bine.
Un alt beneficiu al dansului este ca poate ajuta la imbunatatirea echilibrului si la mentinerea centrului de greutate in interiorul corpului stabil. Intrucat multe stiluri de dans implica prezentarea, este adesea obligatoriu ca dansatorii sa aiba un centru de gravitatie impamantat pentru a putea mentine o anumita pozitie pentru cateva secunde bine. Pentru a adauga pe lista modului in care dansul poate preveni adversitatile legate de sanatate, dansul poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de aparitie a osteoporozei, deoarece ajuta la intarirea nu numai a muschilor, dar si a oaselor. Desi este frecvent ca dansatorii sa aiba leziuni la genunchi si la nivelul umerilor, structura lor osoasa generala este foarte rezistenta.
Dansul in timpul liber
Lista beneficiilor fizice ale dansului ar putea continua pentru totdeauna; totusi, ultimul lucru pe care as dori sa il ating sunt imbunatatirile coordonarii si constientizarii spatiale care rezulta din dans. Deoarece dansul implica toate partile corpului sa se deplaseze fluid in ritmul muzicii, coordonarea este un aspect foarte important atunci cand vine vorba de sincronizare. In plus, constientizarea spatiala este benefica nu in lumea dansului, ci in viata de de zi cu zi..
In cele din urma, dansul este o forma excelenta de a face exercitii fizice, cu beneficii care se extind nu doar celor care doresc sa ramana in forma, dar si celor care ar dori sa se imbunatateasca in alte aspecte ale vietii lor de zi cu zi.
De asemenea, vorbim despre dans si in timpul liber. Mai ales daca suntem pasionati de acest sport, practicarea acestuia in timpul liber este ideala. Iar daca vreti sa va perfectionati miscari deja dobandite, puteti opta pentru cursurile de dans din Constanta, din cadrul scolilor de dans, care ofera lectii atat incepatorilor, cat si profesionistilor. De asemenea, puteti opta pentru dansul mirilor Constanta, sau pentru organizarea unor evenimente cu momente unice, oferite de catre profesionistii dansatori de evenimente din Constanta.