Cum sa creezi iluzia unui living spatios intr-un apartament mic

0
844

Dacă a fost nevoie să decorezi un apartament mic, știi că livingul a reprezentat una dintre cele mai dificile camere. Dorința de a-l face să pară mai lung sau mai lat, fără a fi nevoit să renunți la atmosfera cozy reprezintă o adevărată problemă.

Dacă a fost nevoie să decorezi un apartament mic, știi că livingul a reprezentat una dintre cele mai dificile camere. Dorința de a-l face să pară mai lung sau mai lat, fără a fi nevoit să renunți la atmosfera cozy reprezintă o adevărată problemă.

Deși apartamentele sau studiourile cu suprafață mică pot părea complicat de amenajat, acest lucru nu este adevărat. O schemă de mobilare și proiectare făcută inteligent poate servi atât ca spațiu de depozitare, cât și ca delimitator inteligent al spațiului. Unul dintre cele mai mari avantaje îl reprezintă accesibilitatea convenabilă la orice obiect de care ai nevoie. De asemenea, este ușor să întreții ordinea și curățenia.

În cazul în care dorești să creezi iluzia unui living spațios, însă suprafața apartamentului tău nu te ajută, iată câteva sfaturi de top pentru un design inteligent.

Alege o paletă monocromatică

Sursă: https://concept22.ro/masute-de-cafea/sif-3038/

O schemă cromatică monocromă va da impresia unui living luminos. Aceasta este perfectă mai ales dacă mobila vine în aceeași culoare cu cea a finisajelor. Optează însă pentru variații ale aceleiași culori, pentru a putea delimita totuși zonele camerei. Pentru un look cozy, alege nuanțe de albastru, bej sau gri pal în loc de alb. Poți să alegi și vopsele cu un look sidefat, care vor reflecta lumina și vor da impresia unei camere spațioase.

Podele ar trebui de asemenea să nu iasă în evidență. Îmbină o nuanță caldă, caracteristică lemnului natural, cu covoare pufoase, simple, din aceeași paletă cromatică. Poți de asemenea să alegi să nu folosești covoare. Aceasta va da impresia unei camere luminoase și primitoare.

Crează iluzia unei camere cu plafon înalt prin alegerea unor finisaje în aceleași culori – până și parchetul și eventual șemineul. În acest fel, totul va părea grupat, fără delimitări clare, oferind iluzia unui spațiu deschis. Vopsește tavanul în alb perlat pentru a putea reflecta lumina.

Poți să adaugi accente cromatice cu ajutorul unor piese de mobilier statement sau accesorii precum tablouri. Alege un punct al camerei pe care dorești să îl accentuezi cu ajutorul unei canapele sau al măsuței de cafea poate. Așa te vei bucura de o amenajare aerisită, fără accesorii care nu au și scop de utilizare.

Optează pentru o singură piesă statement

Sursă: https://concept22.ro/canapele/fotoliu-chesterfield-club-maro/

Alege o singură piesă statement. Fie că este vorba despre un obiect de artă, o oglindă pe întreg peretele, o canapea din lemn masiv sau o pereche de fotolii din piele veritabilă. În acest fel, vei atrage privirea către colțul camerei pe care vrei să îl evidențiezi.

Selectează cu grijă piesele de mobilier pe care vrei să le incluzi în designul livingului tău. Optând pentru materiale transparente precum sticla, sau care reflectă lumina, vei oferi senzația unui spațiu aerisit și luminos. În acest fel, o măsuță de cafea din sticlă este alegerea perfectă.

Sugestia noastră se îndreaptă către fotolii piele la Concept22. Poți alege dintr-o multitudine de modele, cu design clasic, produse din materiale veritabile precum piele și lemn masiv. Pielea este tratată cu anilină, o substanță care sporește frumusețea piesei de mobilier și conferă o patină în timp. În acest fel, te vei bucura de achiziția ta pentru o perioadă lungă de timp!

Investește în spații de depozitare inteligente

Pentru accesoriile pe care dorești să le afișezi, alege piese de mobilier cu rafturi. În acest fel, îți poți pune amprenta personală pe designul livingului tău. Expune cărți, rame cu fotografii sau amintiri din călătorii. Optează pentru rafturi înalte, până la tavan, pentru a crea o “ramă” în care să expui povestea livingului tău.

Este foarte important să alegi piese de mobilier care să îmbine utilul cu plăcutul. Mai mult, acestea trebuie să fie proporționale cu spațiul livingului tău. Dulapurile sau spațiile de depozitare supradimensionate pot contribui la micșorarea vizuală a camerei. Mobila din lemn însă, vopsită în aceeași culoare cu a pereților tinde să creeze un artificiu, camuflându-se în designul existent al camerei. Alege să o amplasezi în unghi pentru a deschide aria vizuală a camerei.

Păstrează un look fresh

Cel mai important aspect atunci când vine vorba de amenajarea unor apartamente mici îl reprezintă limitarea la esențial. Renunță la accesorii nefolositoare, care nu fac decât să îți ocupe spațiu. Din experiența noastră, spațiile mici te învață să trăiești eficient. Ține camera organizată prin înlăturarea jucăriilor, plante, mărunțișuri sau alte obiecte care nu îți aduc folos sau satisfacție. În acest fel, livingul tău va fi mai spațios și mai primitor.

Alege să incluzi o oglindă în designul camerei de zi, opus ferestrei. În acest fel, aceasta nu doar că mărește camera, ci aduce și un plus de lumină pe parcursul zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here