De ce este hoverboard-ul un gadget tot mai popular

0
498

Hoverboard-ul este in fapt, un scuter electric cu balans automat, este un mijloc de deplasare prietenos cu mediul inconjurator, pentru ca nu polueaza. Pentru multi dintre romani a devenit un accesoriu care asigura distractie, pentru altii este un dispozitiv care pune la incercare capacitatea de mentinere a echilibrului, insa pentru multi reprezinta un mod placut de a petrece timp in aer liber.

Scuterul electric, este un dispozitiv relativ nou inventat, ce a atras atentia de la lansare datorita aspectului modern. Acest aparat, specific urban este apreciat deopotriva de adulti si de copii. Hoverboard-ul poate fi folosit doar pe suprafete plane, deci nu este de mirare ca il intalnesti mai des in mall si parcuri.

Cum functioneaza hoverboard-ul

Daca esti la prima intalnire cu acest dispozitiv, trebuie sa sti ca aparatul este actionat prin balans. Este prevazut cu senzori interni integrati in placa de plastic, care sunt actionati de miscarile de balans ale corpului. Prin apasare in fata si in spate sunt actionati senzorii si comandate miscarile. Presiunea actionata in parta din fata controleaza viteza si directie aparatului.

Primele utilizari pot fi considerate adevarate provocari, pentru ca acest dispozitiv pune la incercare echilibru.

Hoverboard – caracteristici tehnice

Daca doresti sa achizitionezi un astfel de apart de deplasare urban, trebuie sa sti ca magazinele de specalitate au o gama variata de hoverboard de vanzare. Inainte de a face achizitia este bine sa cunosti caracteristicile tehnice ale aparatului, dar si persoana careia ii este destinat.

Masa admisa–  trebuie sa sti ca aceste dispopzitive sunt create pentru a sustine o masa maxima de 100 kg, iar fiecare kilogram adaugat influenteaza viteza de deplasare. Deci cu cat masa corporala este mai mare, cu atat hoverboard-ul va functiona mai lent. Daca ai o greutate mai mare de 100 kg, orienteaza-te catre modele profesionale care pot sustine, greutate de pana la 130 kg. Un plus de kilograme inseamna o suprasolicitare a motorului, deci aparatul se poate defecta mai rapid.

Viteza de deplasare – multe dintre dispozitive pot atinge o viteza maxima de 15km/h, deci pot fi utilizate in siguranta si de catre cei mici. Sunt, insa modele, ce pot atinge viteza de 20 de km/h. Acestea din urma trebuie utilizate de copii cu echipament de protectie sub supraveghere maxima. In cazul pierderii echilibrului se pot realiza accidentari destul de grave.

Autonomia de functionare – la aceste dispozitive, autonomia este exprimata in kilometrii. Multi producatori au conceput scutere electrice cu autonomie de pana la 20 de kilometrii. Insa autonomia aparatului este influentata de mai multi factori, precum temperaturile exterioare, masa corporala a acelui care il utilizeaza, tipul de suprafata pe care este folosit.

Calitatea materialelor din care este realizat– la acest dispozitiv, calitatea materialelor este esentiala. Aceasta caracteristica ii asigura o durata mai mare, sau mai mica de exploatare. Un hooverboard, realizat din materiale de buna calitate va avea o durata de viata mai mare decat un dispozitiv, de calitate indoielnica.

Functii speciale – numeroase dispozitive sunt prevazute cu functii speciale, care ofera o experienta mai placuta in timpul utilizarii. Altele sunt prevazute cu functii, care sporesc gradul de siguranta personala in timpul folosirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here