Merita un televizor 8K?

0
184

Conform mai multor statistici efectuate de site-uri specializate sau de magazinele online, unele dintre cele mai vandute produse din sectiunea aparatelor electronice sunt televizoare. Acest lucru se intampla deoarece preturile lor au scazut foarte mult, concurenta dintre producatori este mai mare ca niciodata iar utilizatorul primeste in final un televizor de foarte buna caliate cu mai putini bani.

In prezent, televizoarele au ajuns intr-un punct in care pot efectua o multime de activitati. Cu un SmartTV aveti posibilitatea sa navigati pe internet, sa va uitati la filme/seriale, sa va jucati, sa verificati retelele sociale si o multime de alte lucruri.

Cea mai buna tehnologie in momentul de fata pentru ecranele televizoarelor este OLED-ul, iar cea mai mare rezolutie este cea 8K. Din pacate, rezolutia 8K nu este inca suficient de raspandita si accesibila pentru consumatorul de rand. Exista doar cateva modele pe piata iar acestea costa enorm de mult, ajung chiar la pretul unui Logan nou pentru cele mai avansate. In viitorul apropiat cu siguranta o sa devina mai comuna si o sa ajunga la nivelul rezolutiei 4K, dar estimez ca mai trebuie sa treaca 2-3 ani pana atunci.

Din punctul meu de vedere, desi experienta de vizionare de pe un televizor 8K si calitatea pe care o ofera sunt absolut incredibile, peste cuvinte, consider ca in momentul de fata nu merita ca cineva sa plateasca atatia bani. Majoritatea persoanelor inca n-au facut trecerea la 4K, deci 8K-ul cu siguranta nu reprezinta o optiune de luat in calcul in momentul de fata. Daca sunteti un adevarat pasionat de tehnologie,  va doriti cea mai buna calitate (cinematografica) la dumenavoastra acasa si aveti cateva mii de euro care ocupa loc degeaba in portofel, atunci achizitionarea unui televizor 8K poate merita.

Mai mult decat atat, prea putin continut este disponibil in 8K. Doar o mana de oameni si productori/regizori filmeaza la aceasta rezolutie. De cele mai multe cazuri, nici macar nu este un 8K real, ci 4K scalat pana la 8K. Dupa cum v-am spus si mai sus, cu timpul o sa devina ceva obisnuit si accesibil precum este rezolutia 4K acum, dar mai trebuie sa asteptam o perioada de timp.

In concluzie, consider ca in momentul de fata nu merita achizitionrea unui televizor 8K. Preturile sunt mult prea mari, continutul 8K este foarte rar si mai trebuie sa avem rabdare putin timp pana o sa devina o „normalitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here