Ferestre clasice vs. ferestre din termopan – Cum sa le alegi?

0
608

Ferestrele sunt de nelipsit din cadrul oricarui amplasament. Fie ca vorbim despre locuinte individuale, fie ca vorbim despre industrie sau cladiri de birouri, ferestrele pentru un amplasament sunt ca sufletul pentru corp. Insa, gandul de a ne implini visul cat mai repede cu putinta sau de a ne duce afacerea pe un fagas functional, ne poate distrage atentia de la anumite elemente. In mod evident la mijloc apar si considerente legate de timp sau buget, fie lipsa de experienta. Pentru ca fiecare dintre noi a trecut cel putin o data printr-o situatie de acest gen, in care ne-am simtit complet debusolati sau indecisi cu privire la modul in care ar trebui sa ne alegem si sa filtram alegerea ferestrelor, astazi va aducem in atentie un mini ghid de bune practici prin intermediul caruia sa puteti alege ca adevarati profesionisti.

Ferestre clasice versus ferestre de termopan – Cum sa le alegi.

  • Destinatia

Este foarte important sa stabilesti locul si scopul unde ai nevoie sa amplasezi ferestrele. Daca vorbim de o institutie publica sau privata, fie de o locuinta propriu zisa si de ferestrele acesteia, trebuie sa ai in vedere potentialul grad de expunere la incidente si rezistenta.

De exemplu, daca casa ta are vedere catre un parc de joaca, exista riscul ca copiii sa-ti arunce cu mingea in geam. Totodata, firmele de mici sau mari dimensiuni sunt expuse vandalizarilor.

Ferestrele clasice sunt alcatuite din cadru de lemn si sticla obisnuita care are o durata de viata scazuta (relativ 1 an) si care sunt usor casante. Sticla obisnuita trece printr-o procesare minima, motiv pentru care coeficientul de rezistenta este unul extrem de redus. Imbinarea sticlei cu cea a cadrului de lemn, transforma geamul traditional intr-o alegere extrem de expusa spre deosebire de un geam ultra prelucrat, securizat si cu o margine PVC cu cadru de baza din otel.

Atat in cadrul amplasamentelor si al proiectelor de mici sau mari dimensiuni, pentru mai multa siguranta si durabilitate noi iti recomandam colectia de termopane bucuresti marca Salamader (https://www.termopane-salamander.ro/). Atat ferestrele de termopan cat si celelalte accesorii oferite de catre echipa Window Solution sunt realizate dupa cele mai inalte standarde de actualitate si certificate de organisme competente.

  • Costurile

Pretul unor ferestre clasice este inzecit mai mic fata de cel al unor ferestre din termopan. Acelasi lucru se aplica si la capitolul usi, unde poti de asemenea sa optezi fie pentru o usa clasica, din lemn, fie pentru cea din termopan.

Lemnul este un material cu un grad de absorbtie ridicat, ceea ce inseamna ca in timpul prelucrarilor acesta isi poate schimba nu doar rezistenta, ci si forma. Astfel, geamurile din lemn si sticla necesita conditii speciale de mentenanta care pot fi deseori in van, in timp ce usile si geamurile de termopan nu necesita interventii speciale si sunt realizate din materiale ce nu corodeaza si care nu-si schimba forma pe parcursul asamblarii. In plus, geamurile si usile de termopan pot oferi protectie termica, acustica si UV, in timp ce ferestrele si usile obisnuite nu ofera aceste avantaje.

Astfel, tinand cont de gradul ridicat de uzura, de conditiile speciale de mentenanta si de fragilitatea acestora, geamurile si usile clasice pierd teren in raport cu cele moderne, din termopan, achizitia acestora reducand investitiile repetate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here