Cum functioneaza binecunoscutele camere supraveghere wireless?

0
14

Zilele in care instalarea unor camere de supraveghere reprezenta un consum de timp, energie si bani au apus. In ziua de azi au devenit disponibile tot mai multe variante de camere supraveghere wireless, menite sa reduca la minimum gradul de complexitate al instalarii. Prin aceasta simplificare se genereaza totodata si o flexibilitate sporita in ceea ce priveste amplasarea.

In momentul aparitiei pe piata, camerele de supraveghere IP necesitau, pe langa alimentarea la energia electrica si conectarea prin cablu pentru transmiterea semnalului video catre un dispozitiv de receptare si redare a imaginii, precum un calculator, monitor sau televizor.

O camera wireless are marele avantaj de a transmite semnalul video si chiar audio, wireless, fara niciun fir, prin intermediul retelei de internet. Multi utilizatori adopta varianta stocarii imaginilor transmise in Cloud sau pe calculator pentru a le putea accesa la o data ulterioara.

Camerele IP cablate sunt mai dificil de instalat, de cele mai multe ori este nevoie de o echipa de specialisti care sa realizeze aceasta lucrare. Pe de alta parte, camerele wireless pot fi puse in functiune de aproape orice persoana in doar cateva minute, respectand pasii indicati de fiecare producator.

Persoanele care prefera sa adopte aceasta varianta a camerelor de supraveghere wireless sunt, de obicei, oameni simpli, fara pregatire speciala in domeniul securitatii video, care doresc sa monitorizeze locuinta intr-un mod eficient si fara mari batai de cap. In plus, aceste camere IP wireless ofera avantajul de a fi mutate dintr-un loc intr-altul cu deranj minim pentru punerea in functiune.

Exista anumite limitari in ceea ce priveste operarea camerelor wireless. Aceasta trebuie sa fie permanent conectata la reteaua wireless pentru a putea fi accesata si a transmite imaginile captate. Conexiunea dintre camera wireless si router poate avea de suferit daca distanta dintre cele doua este prea mare. O distanta maxim admisa intre aceste doua dispozitive se poate limita la aprox. 20-25m. In situatia in care distanta este mai mare, pentru a evita intreruperea conexiunii este indicat sa optati pentru un range extender care sa amplifice semnalul wireless in zona in care se afla instalata camera de supraveghere.

Distanta dintre cele doua dispozitive este influentata de mai multi factori printre care materialele din care este construita cladirea, dispozitivele wireless aflate in preajma sau numarul de pereti despartitori.

Montarea unor camere de supraveghere wireless atat in casa, cat si de jur imprejurul acesteia va va asigura un grad sporit de securitate. Veti putea accesa camerele in orice moment doriti si sunteti notificat instant despre orice eveniment produs in lipsa dumneavoastra.

Alegeti din magazinul online www.1CCTV.ro varianta care se potriveste cel mai bine locuintei pe care intentionati sa o supravegheati. Aici veti gasi cea mai mare varietate de camere supraveghere wireless de la cei mai importanti producatori din domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here