Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun ce vin ti se potriveste!

0
562

 

Adevaratii pasionati de vinuri stiu ca alegerea lui nu se face oricum, ci tinand cont de preparatele pe care le ai la dispozitie in meniul de zi cu zi sau de cele disponibile pentru degustare. Astfel, vinurile se asociaza atent cu mancarea, pentru ca intre cele doua alimente de baza exista o relatie de reprocitate, alimentele completand parfumul si savoarea vinului, iar vinul oferind o savoare unica si memorabila, in timp ce favorizeza si digestia.

E drept, pentru un necunoscator, poate fi nevoie de ani de zile de degustari sau de indrumarea unui adevarat profesionist care sa te poata indruma catre combinatiile potrivite.

De aceea am decis sa-ti venim astazi in ajutor cu un mini ghid de alegere a vinului potrivit, in functie de alimentatia de baza. Iata asadar cateva sugestii si recomandari de luat in considerare de la crama Alira, o crama cu productie si capital 100% romanesc. E de mentionat totodata ca vinurile prezentate astazi le vei gasi prin WineMe, un furnizor specializat si selectiv cu brandurile si marcile de vin prezente in portofoliul lor. Astfel, alegand sa comanzi si sa consumi vinuri romanesti, poti contribui la promovarea si la dezvoltarea intreprinzatorilor locali.

Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun ce vin ti se potriveste!

  • Preparate din carne

Multe sunt persoanele care au un regim alimentar bazat pe proteine. Ori digestia poate fi ingreunata de catre un consum neadecvat. Insa Cabernet Sauvignon este alegerea ideala pentru o selectie de preparate din carne cu un continut destul de ridicat de proteine sau alaturi de preparate din carne de vanat. Este un vin rosu sec care va completa excelent un preparat deosebit.

  • Combinatii asiatice

Preparatele asiatice sunt foarte renumite pentru aroma lor deosebita, asa ca si vinul ar trebui sa fie pe masura, mai ales ca deseori poporul romanesc apeleaza la acestea pentru ocaziile festive. Cea mai buna alegere poate fi vinul Flamma Rose, un vin realizat din trei soiuri de stuguri care-si vor deschide aromele la o temperatura scazuta, de maxim 10 grade Celsius.

  • Alimente dietetice

Nici pasionatii de vinuri si bauturi rafinate care au un regim alimentar select n-ar trebui sa renunte la placerea de a avea in companie si o bautura pe masura acestor preparate. Astfel va recomandam un Sauvignon Blanc.

  • Deserturi

Iar un desert dulce ca mierea poate fi cu usurinta armonizat de un vin sec precum Alira Eleganza. Acest vin rosu se completeaza de minune cu deserturile la fel de elegante si rafinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here