Confecții metalice Analko Aluminium

0
21

Confecții metalice înseamnă o gamă largă de procese pentru formarea de piese, elemente, structuri și produse casnice. Metodele de prelucrare a metalelor pot fi împărțite în: tăiere, îmbinare, formare. În acest caz, sunt utilizate următoarele operații: placare, tratare termică și spray termic, tratament anticoroziv, ștanțare și tăiere, strunjire, frezare și prelucrare plastică pe mașini-unelte, șlefuire, crearea de găuri, întărirea, aplicarea de acoperiri decorative. Atelierul de confecții metalice Analko Aluminium oferă toate tipurile de confecții metalice.

Analko Aluminium este un atelier modern de prelucrare a metalelor, care confecționează produse cu o suprafață perfect netedă și cu dimensiuni verificate într-o fracțiune de milimetru. O astfel de muncă delicată este posibilă cu ajutorul mașinilor CNC și a tehnologiilor inovatoare. Industria de prelucrare a metalelor de înaltă tehnologie a deschis astăzi noi oportunități pentru atelierul de confecții metalice. Pentru a obține produse de înaltă calitate, care să răspundă cerințelor ridicate din zilele noastre, este necesar un atelier de confecții metalice cu un complex de mașini-unelte moderne.

Confecții metalice – Domenii de utilizare

Unul dintre cele mai importante materiale descoperite de om, este metalul. Astăzi, nu există niciun domeniu de activitate în care produsele din aliaj să nu fie prezente. Mecanica, industria, industria chimică și construcțiile, industria ușoară și alimentară, energia nucleară, tehnologia aviației și spațiului etc., lista industriilor în care sunt folosite confecțiile metalice este interminabilă. De aceea, serviciul de confectii metalice este o afacere profitabilă, dar foarte responsabilă. Și procesul în sine este laborios, de înaltă tehnologie, necesitând echipamente ultra-precise și costisitoare.

Tăierea cu plasmă a metalelor

Tăierea cu plasmă se efectuează pe mașini CNC, ceea ce face posibilă reducerea la minimum a pierderilor de metale și realizarea unei tăieri extrem de precise a pieselor. Strunjirea este necesară pentru fabricarea pieselor care sunt corpuri de revoluție – discuri, arbori, cuplaje, flanșe etc. Frezarea permite obținerea unei imagini pe suprafața metalică de orice complexitate. Este cel mai adesea utilizată pentru prelucrarea decorativă a produselor metalice, de exemplu, pentru fabricarea plăcilor cu imagini și litere în relief. Mașina de tăiat cu laser oferă cea mai precisă tăiere a metalelor. Frânele de presă au funcția de „simulare de îndoire”. Presele de perforare sunt utilizate pentru fabricarea de produse perforate. La cererea clientului, perforarea foilor de tablă se poate realiza cu găuri decorative de orice dimensiune și complexitate.

Tăierea metalelor cu laser

Tăierea metalelor cu ajutorul unui laser se realizează după cum urmează: materialul care trebuie tăiat la locul dorit este topit, după care este aprins, evaporat sau aruncat cu ajutorul unui jet de gaz. După această procedură, se obțin tăieri cu o zonă scăzută de influență a temperaturii. Principalul avantaj al decupării cu laser este că nu există niciun efect mecanic asupra materialului prelucrat și există, de asemenea, un procent mic de deformare și defecte.

Tăierea cu laser asigură precizia maximă de tăiere, iar puterea radiației cu laser, caracterizează indicatori de performanță ridicată a întregului proces, precum și efectuarea de lucrări de înaltă calitate. Acțiunea laserului se desfășoară atât pe marginea părților plane, cât și a celor care au volum. Pentru tăierea cu laser a metalelor, se folosesc dispozitive speciale. Aceste lasere sunt capabile să funcționeze continuu, precum și să funcționeze în moduri de radiații periodice pulsate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here