Proiectoare led – tu ştii cum să le alegi pe cele potrivite?

0
30

Proiectoarele led sunt sisteme de iluminat foarte versatile şi economice. Au devenit tot mai populare datorită caracteristicilor deosebite pe care le au şi a modului facil de integrare. În magazinele de specialitate descoperi o varietate mare de tipuri şi modele de proiectoare LED. Pentru că sunt atât de numeroase, alegerea modelului potrivit poate fi o adevărată provocare. Pentru a-ţi face sarcina mai uşoară am întocmit o listă cu principalele aspecte pe care trebuie să le analizezi înainte de a le cumpăra.

Alege cu atenţie nivelul de luminozitate

Luminozitatea este principalul detaliu pe care doreşti să îl analizezi când vrei sa cumperi proiectoare led. Trebuie să optezi pentru soluţia potrivită în concordanţă cu spaţiul pe care doreşti să îl pui în valoare. O peluză generoasă trebuie luminată corect. În cazul în care spațiul este mare se recomanda montarea mai multor proiectoare LED astfel vei beneficia de confortul pe care îl doreşti. În cazul în care doreşti să luminezi terasa exterioară, este indicat să alegi proiectoare cu nivel de luminozitate mai scăzut. Vrei să te bucuri de o atmosferă intimă nu de un spaţiu care seamănă cu un stadion pe care se desfăşoară meciul de nocturnă.

Nivelul de luminozitate este determinat de puterea măsurată în Watti şi de nivelul de luminozitate măsurat în lumeni.  Numărul de Watti se referă la energia consumată pentru a funcţiona. În magazinele online şi fizice de specialitate ai o varietate mare de proiectoare LED, cu putere  ce porneşte de la 0.55 W şi ajunge la 600W. Chiar şi cele cu consum de 500W sau 600W sunt alternative economice la becurile cu gaz tradiţionale.

Fix sau mobil?

Dacă ai ales tipul potrivit în funcţie de consum şi luminozitate, poţi alege varianta optimă în funcție de mobilitate. Tehnologia este generoasă şi oferă soluţii versatile şi pe această parte. Ai la dispoziţie proiectoare fixe ce necesită montare specializată şi amplasament bine gândit, însă poţi achiziţiona şi modele mobile, pe care le poţi monta când doreşti, unde doreşti. Acestea din urmă sunt soluţii eficiente pentru evenimente ocazionale,  pentru sarcini punctuale, reparaţii curente care se întind până târziu în noapte sau, de ce nu, accesorii pentru ieşiri în natură.

Cu senzor de mişcare integrat sau simple?

Şi pe parte de pornire ai numeroase opţiuni. Poţi alege proiectoare simple ce trebuie pornite manual ori echipamente cu senzori integraţi, care pornesc singure la lăsarea serii. Sunt disponibile şi proiectoare LED cu senzori de mișcare integraţi, acestea sunt economice, întrucât intră în funcțiune doar când detectează mişcarea. Modele cu senzori de mişcare integraţi sunt soluţii ideale de protecţie, pentru  locuinţe şi curți, scări de bloc, sedii de firme.

Lumina caldă sau rece

Dacă ai hotărât care sunt soluţiile potrivite din punct de vedere tehnic, este momentul să analizezi care este varianta reprezentativă în funcție de tipul luminii. Proiectoarele led cu lumina caldă sunt mai prietenoase şi contribuie la crearea unei atmosfere de cămin, de casă şi familie. Sunt ideale pentru locuințe personale, grădini, peluze intime. Proiectoarele cu lumină rece crează un ambient oficial şi sunt potrivite pentru sedii de firme, bănci, reşedinţe mari, fabrici, uzine, ferme,  s.a.

Avantaje proiectoare led

Cum observi, proiectoarele led au încorporată tehnologie modernă care asigură funcționare eficientă, neîntreruptă un număr foarte mare de ore. Un alt beneficiu este legat de consum. Cum am precizat anterior, chiar şi cele mai puternice dintre proiectoare sunt alternative economice pentru becurile clasice. Varietatea mare de tipuri şi modele poate fi considerat un alt avantaj, întrucât vei descoperi cu uşurinţă variantă care se potriveşte necesităților tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here