La ce sa fii atent cand alegi un scaun de masa pentru bebe

0
34

Când copilul începe să mănânce alimente solide, un scaun de masă bebe îi va oferi un loc sigur pentru a experimenta gusturile și texturile. De asemenea, îți ușurează supravegherea meselor și curățatul de după.

Însă copiii pot fi răniți grav dacă vor cădea dintr-un scaun de masă bebe, deci supraveghează-i întotdeauna și ține centura pusă mereu. De asemenea, respectă limitele de greutate și de vârstă recomandate de producător, dacă sunt date.

Am intrat pe un site de profil pentru a vedea ce recomandă mămicile să ai în vedere atunci când vrei să investești într-un scaun de masă pentru bebe!

– Scaunul de masă bebe trebuie să îi țină spatele cât mai drept copilului, atunci când acesta mănâncă, în niciun caz arcuit. Astfel, la spate, scaunul ar trebui să aibă fie o acoperire mai solidă, fie aceasta să fie făcută dintr-un material textil puternic.
– Scaunul trebuie să fie foarte stabil, să nu se clatine și nu alunece. Este de recomandat să aibă cauciuc antiderapant la picioare. De asemenea, scaunele cu baze mari sunt mai greu de înclinat.
– Scaunul trebuie să fie prevăzut cu opritor, pentru ca atunci când copilul nu are centura strânsă să nu poate aluneca în jos pe sub masă.
– Centurile de prindere trebuie să fie ușor de folosit și comode pentru copil. Scaunul ar trebui să aibă un ham în 5 puncte sau în 3 puncte.
– Șezutul trebuie să fie moale, în special pentru bebelușii mici, dar poți rezolva acest inconvenient punând o pernă mică din puf peste acesta.
– Barele metalice trebuie să fie de calitate și durabile, la fel și celelalte materiale.
– Scaunul ar trebui să aibă un coș de jucării inclus, fiind foarte practic. Mamele scapă astfel de chinul de a strânge mereu jucării aruncate în jur.
– Măsuța trebuie să poată fi scoasă, pentru a putea folosi scaunul și la masă cu adulții.
– Este foarte avantajos dacă scaunul se pliază, atât pentru că poate fi cărat ușor, dar și pentru o depozitare ușoară. El trebuie să ocupe puțin spațiu.
– Scaunul trebuie să se curețe ușor. Materialul textil al unui scaun de masă bebe trebuie să poată fi spălat ușor, chiar și la mașina de spălat, fără să se deterioreze. Totodată, și măsuța trebuie să poată fi ștearsă fără probleme.
– Scaunul trebuie să stea vertical fără a fi nevoie să îl sprijini de pereși sau de altceva. Așa scapi de grija că zgârii sau murdărești pereții.
– Scaunul trebuie să fie ușor de montat și de strâns. Lipsa șuruburilor este un avantaj, deoarece copilul le-ar putea înghiți.
– Scaunul trebuie să fie reglabil pe mai multe înălțimi, pentru ca el să „crească” odată cu copilul..
– Tăvița trebuie să fie fixă, stabilă, pentru a nu putea fi scoasă de copil. În schimb, părinții ar trebui să poată detașa cu ușurință tăvița. un avantaj ar fi ca ea să se potrivească în chiuvetă sau în mașina de spălat vase pentru curățare.
– Un avantaj în plus ar fi ca scaunul să aibă roți. Acestea ușurează deplasarea unui scaun de masă bebe, adesea de la bucătărie până în sufragerie. Însă asigură-te că roțile se blochează pentru a preveni plecarea accidentală de pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here