Ce trebuie să știți înainte de vă a cumpăra primul acvariu

0
517

Cumpărarea primului dvs. acvariu este un eveniment pentru intreaga familie!

Dar, pentru majoritatea oamenilor, experiența cu primul lor acvariu nu merge asa cum credeau ei. Majoritatea oamenilor se încurcă la primul lor acvariu. Mai mult, acest lucru poate provoca chiar moartea peștisorilor dvs… Totuși, acest lucru poate fi ușor evitat, prin planificare și realizarea unei simple liste cu lucrurie importante de care aveti nevoie.

 

Descoperiti mai jos 4 dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți, înainte de a cumpăra primul acvariu!

emag

1. Apă sărată sau apă dulce

Înainte de a achiziționa primul dvs. acvariu, trebuie să vă dați seama ce fel de pești doriți să aveți. Există două tipuri de acvarii de pești pe care le puteți avea:

 

  • Acvariu de pește de apă dulce

  • Acvariu de pește de apă sărată

 

În general, rezervoarele de pește de apă dulce sunt mai ușor de întreținut și montat, decât cele de pește de apă sărată. Totuși, acvariile de pește de apă sărată sunt mai colorate și mai vii decât rezervoarele de apă dulce.

 

Cel mai bun mod de a afla ce tip de acvariu va fi bun pentru dvs. este să vizitați cel mai apropiat magazin de animale și să căutați prin toți peștii disponibili. Apoi, alegeți-i pe cei care vă plac și aflați dacă sunt de apă sărată sau dulce.

2. Fiecare pește este diferit

Odată ce v-ați dat seama dacă doriți să aveți un acvariu de apă dulce sau un acvariu de apă sărată, este timpul să căutați peștele pe care să-l introduceți în acvariu.

 

Dacă ați făcut exercițiul de mai sus și v-ați uitat printre peștii afișați, atunci cel mai probabil veți ști ce pești vă plac. Amintiți-vă că nu toți peștii sunt la fel. Fiecare pește necesită o stare de apă diferită sau condiții de apă și mediu diferite.

 

Stiati ca…

peștii aurii și peștii Betta sunt ambii pești de apă dulce? In schimb, peștii aurii necesită apă rece, iar peștii Betta necesită apă caldă!

3. Aclimatizați pestisorii

Trebuie să vă aclimatizați pestisorul, înainte de a-l introduce pentru prima dată in acvariu… Temperatura acvariului și temperatura apei din punga în care a fost peștele dvs. sunt diferite. Atunci când îl introduceți direct în acvariu, vă poate șoca peștii, ceea ce poate provoca chiar moartea lor.

 

Există multe modalități de a aclimatiza peștii, dar cea mai simplă modalitate este să țineți punga nedeschisă care conține peștele pe suprafața acvariului timp de 15 până la 20 de minute. Apoi, puneți peștele în acvariu folosindu-vă de mână.

 

Nu doriți să introduceți apa din punga în care a fost peștele dvs. în acvariu, deoarece această apă poate conține prea mult amoniac.

4. Cunoașteți-vă peștele

Odată ce ați decis ce pești doriți să introduceți în acvariu, este timpul să faceți câteva cercetări asupra lor și să aflați următoarele lucruri:

 

  • Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca apa
  • Starea ideala a acvariului pentru ca pestisorul sa traiasca cat mai mult
  • Intervalul de toleranță al pH-ului apei peștilor
  • Ce mananca pestisorul ales, deoarece fiecare rasa de pesti mananca altceva
  • Cât spațiu necesită
  • Ce alți pești pot fi păstrați în acvariu, împreună cu peștii dvs.? Ca si comparatie, nu puneti „rechini” alaturi de pesti!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here