Impotanța filtrului antimagnetită pentru centrala termică

0
28

Filtrele antimagnetită sunt de obicei utilizate pentru a purifica în mod eficient apa, iar instalarea unui astfel de dispozitiv are multe avantaje. Alege un filtru antimagnetită pentru centrala ta, deoarece, caracteristica distinctivă a dispozitivelor magnetice este influența lor asupra structurii și compoziției apei prin câmpuri magnetice. Apa are o compoziție ionică destul de complexă, deoarece dizolvă toate tipurile de săruri și alte substanțe chimice. Când ionii sunt transportați împreună cu fluxul de apă prin magneți, aceștia sunt complet redistribuiți în straturile de lichid și, ca rezultat, sărurile care fac apa mai solidă, se transformă în particule coloidale.

Acest lucru reduce în mod semnificativ acumularea de săruri pe pereții interiori ai schimbătorului de căldură în timpul încălzirii. Cu alte cuvinte, un filtru magnetic pregătește apa pentru încălzire, ceea ce reduce probabilitatea formării de scarii. În plus, magneții schimbă semnificativ structura apei în sine, apropiind-o de apa de izvor prin proprietățile sale. Acest lucru face populară instalarea filtrelor antimagnetită (https://www.spatiulconstruit.ro/articol/cel-mai-eficient-filtru-pentru-centrala-termica/24547) în sistemul de purificare a apei.

Filtre antimagnetită – Caracteristici

Din punct de vedere al designului, astfel de filtre pot fi implementate în mai multe versiuni, care diferă din punct de vedere al performanței, dimensiunii și greutății. Arată ca niște cutii metalice sau materiale polimerice cu magneți încorporați din aliaje de fier, cu un grad ridicat de rezistență la câmp. Principiul de funcționare al filtrului magnetic se bazează pe caracteristicile fizico-chimice ale soluțiilor de cationi și anioni în timpul mișcării prin câmpuri magnetice la o viteză dată. Efectul crește semnificativ odată cu creșterea intensității, și cu alte cuvinte, cu cât magnetul este mai puternic, cu atât mai mult – efectul care poate fi atins este puternic, precum și creșterea debitului de apă (dacă este staționară, atunci nu se observă efectul dorit).

Câmpul magnetic afectează sărurile de magneziu și calciu dizolvate într-un lichid și stimulează cristalizarea lor. În plus, există o eliberare foarte intensă de aer conținut în apă sub formă de bule mici, care reduce semnificativ duritatea apei și, de asemenea, elimină condițiile prealabile pentru apariția proceselor oxidative în sistem. Mecanismul de acțiune în acest caz este următorul: câmpul magnetic iradiază lichidul, pătrunzând literalmente cu linii de forță. Cu acest imens efect de duritate, sărurile nu mai formează substanțe noi și încep să se schimbe. Dacă obișnuiau să aibă o formă dreptunghiulară, după impactul magnetului, au început să arate ca un ac subțire. Astfel, sărurile nu se mai pot lipi, ci sunt colectate în centre speciale de cristalizare. Desigur, toată această activitate se desfășoară la nivelul ionilor și moleculelor, fiind imposibil să se vadă „urmele luptei” cu ochiul uman. O astfel de curățare a suprafeței interioare a țevilor nu lasă tăieturi și zgârieturi.

Importanța filtrelor antimagnetită

Un astfel de efect are o mare importanță pentru eficiența sistemelor de încălzire, a diferitelor instalații de încălzire a apei. Utilizarea filtrelor antimagnetită permite nu numai salvarea centralelor termice, ci și provocarea fragmentării depozitelor solide deja existente pe pereții interiori ai țevilor și schimbătoarelor de căldură. Este foarte important în procesul de magnetizare a apei să reduci semnificativ concentrația de clor și oxigen activ chimic dizolvat în lichid, să reduci indicatorul numărului microbiologic al apei, să reduci aciditatea acesteia și să refaci structura naturală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here