De ce sa mananci batog de crap? Vezi unde se gaseste acest preparat, chiar in comert

0
12

Batogul este un preparat conceput din spinare de peste, uscat la soare pe o platforma de lemn sau un tip special de uscatorie. Desi se poate concepe dintr-o mare varietate soiuri de peste, cum ar fi sturion, morun, pastruga, niestru sau cod, cel mai delicios este renumitul batog de crap, care ii conserva gustul autentic al pestelui.

Bucatile groase de fileuri sunt absolut savuroase, uscate timp de aproximativ 3 luni, aerisite si pregatite – conform retetelor stravechi – pentru consum. Pestele se poate consuma atat crud, cat si preparat, 70% din apa din componenta sa fiind pierduta. Batogul se poate pregati acasa, dar se gaseste si in comert, in vid, numai bun pentru a fi mancat. Este 100% bio si nu contine aditivi alimentari.

 

 

Batogul de crap este un preparat extraordinar de sanatos

Pe langa gustul autentic al acestui produs, exista si avantaje pentru sanatate, pe care nu poti sa le ignori: crapul este unul dintre cei mai sanatosi pesti din lume. Beneficiile pe care le asigura organismului sunt nebanuite, fiind o sursa de proteine, omega 3, omega 6, vitamina A, vitamina D, vitamina C si complex de B-uri, cum putine preparate reusesc sa le aiba. Vitale pentru functionarea organismului, toate elementele din componenta batogului de crap au o importanta sporita. Daca mananci crap regulat, de minim 2 ori pe saptamana, vei observa ca iti stimuleaza memoria si atentia, dar nu doar atat. Activitatea cardiaca va fi una imbunatatita, la fel ca si starile psiho-emotionale, consumul de peste fiind recomandat persoanelor care sufera de tulburari de anxietate si depresie. In plus, vei putea preveni accidentele vasculare cerebrale.

 

Este un produs emblematic pentru Delta Dunarii si gastronomia acesteia

Nu numai salata de icre te duce cu gandul la Delta Dunarii, ci si alte zeci de preparate din peste ce reusesc sa iti stimuleze papilele gustative, in timp ce iti asigura un aport semnificativ de sanatate. Batogul de crap este un preparat autentic, o vedeta a gastronomiei din zona Deltei Dunarii, pe care nu ai cum sa il treci cu vederea. Procesul de afumare folosit inca din cele mai vechi timpuri, dupa tipare si procese vechi, ii dau pestelui o aroma deosebita, imposibil de reprodus prin alte metode de preparare. Crapul este un peste simbol pentru Dunare, iar prepararea sa sub forma de batog ii mentine intact gustul greu de egalat. Metoda de afumare la rece este secretul gustului unic, si se practica inca in Delta de catre oamenii locului. Mai exista, insa, si un ingredient secret: piperul verde, un condiment ce se foloseste in aceasta zona.

 

Icre de stiuca, batog, macrou, sardelute: tot ce iti doresti gasesti in comert, sub semnul Detalica.ro

Deltaica.ro si-a facut o misiune din a duce cultura gastronomica din Delta Dunarii in inimile tuturor celor care locuiesc in alte zone ale tarii sau in afara Romaniei. Preparatele urmeaza retete autentice din cele mai vechi timpuri, iar gustul produselor este unul 100% autentic, lipsit de potentatori, E-uri si alte tipuri de substante nocive pentru organism. Poti cumpara icre de stiuca, batog, macrou, sardelute si orice alte tipuri de produse direct din marile magazine.

Ele poarta eticheta Deltaica.ro si sunt extraordinar de bune! Nu exista pe piata produse competitive din aceasta categorie: gustul preparatelor este inconfundabil.

Date de contact:

Tel: 0729.995.529

E-mail: vanzari@deltaica.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here