Importanta unui teren stabil in constructii

0
61

Stabilitatea terenului este cel mai important aspect in planificarea ridicarii unei constructii intr-un spatiu. Exista situatii in care, chiar daca in jurul acelei zone deja exista alte constructii, fix in acel perimetru terenul sa aiba o calitate mai proasta, care sa nu permita ridicarea constructiilor in siguranta. Pentru a face acest lucru posibil trebuie apelat la anumite solutii care ne pot ajuta cu aceasta problema.

Instabilitatea unui teren este in cele mai multe situatii cauzata de prezenta panzei freatice abundente in acea locatie astfel incat, atunci cand va ploua foarte mult terenul poate deveni mlastinos si instabil in ceea ce priveste sustinerea unei structuri de rezistenta a unei case, de exemplu. Solutia evidenta este eliminarea panzei freatice din acea locatie prin realizarea de foraje de epuisment  .

Un foraj de epuisment are rolul, asa cum am mentionat anterior, de a elimina, temporar sau permanent, panza freatica dintr-o anumita zona in vederea realizari unei structuri de rezistenta sau a unui subsol pentru o locuinta sau orice alt tip de constructie. Indiferent de tipul acesteia, terenul obtinul in final trebuie sa fie foarte stabil si rezistent.

Acest tip de foraje se executa prin saparea uneia sau mai multor cai de acces spre izvoarele de apa si secarea acestora cu pompe de mare capacitate. Este un proces a carui durata variaza astfel de la un caz la altul in special in eliminarea pe durate mai mari a panzei freatice si care necesita fara indoiala experienta din partea firmelor care executa astfel de servicii precum si echipamente potrivite si de cea mai buna calitate. Fiind vorba despre apa ce poate fi amestecata cu nisip sau pamant, este nevoie de pompe care sa poata face fata apei murdare.

Prin obtinerea stabilitatii dorite, se poate continua cu ridicarea structurilor de rezistenta si a fundatiilor dupa care spatiile sapate pentru realizarea epuismentului sunt acoperite inapoi cu pamant sau alte materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here