Înlocuirea saltelei cu una noua: care sunt semnele care te previn că este momentul unei schimbări?

0
222

Dormitorul este unul dintre cele mai importante locuri din apartamentul tău. O saltea joacă un rol special aici, are rolul de a oferi o senzație de confort și de a ajuta la regenerarea organismului în timpul somnului. Dar, ca orice altceva, salteaua are o viață limitată. Experții spun că ar trebui înlocuită aproximativ o dată la fiecare cinci ani și chiar mai des, dacă este necesar. Deci, care sunt semnele uzurii saltelei? Când ar trebui înlocuită salteaua cu una nouă?

Durata de viață a saltelei

Înlocuirea saltelei nu trebuie să fie întotdeauna asociată cu semne vizibile de uzură, de multe ori acestea sunt simptome pe care nu le poți vedea cu ochiul liber.

·       Uzura igienică a saltelei

Cu toate acestea, trebuie amintit că salteaua se uzează în principal din punct de vedere igienic. Și aici este foarte important cum ai grijă de saltele. Cât de des aspiri, aerisești și speli protecția exterioară? De asemenea, este important dacă animalele de companie dorm cu tine.

Toate aceste lucruri afectează puternic igiena saltelei. Și, de fapt, trecerea celor patru ani este un semnal că trebuie să te gândești la înlocuirea ei cu una nouă, chiar dacă nu i se întâmplă nimic și este la fel de confortabilă. Va fi foarte greu să te desparți de o astfel de saltea, dar sănătatea ta este primordială . Pentru că nimeni nu vrea să doarmă pe praf, piele descuamată  și acarieni. Dormitul pe o astfel de saltea poate duce la alergii, probleme ale pielii și tuse.

·       Uzura fizică a saltelei

O alta problema este uzura fizica a saltelei . La modelele de calitate inferioară, cu spume și arcuri ceva mai slabe, încep să apară diverse deformări, scârțâit sau trosnet. Dormitul pe o astfel de saltea poate avea efecte negative asupra corpului și apar probleme de somn . În timp, poziționarea incorectă a corpului poate duce la dezvoltarea sau agravarea defectelor coloanei vertebrale, degenerarea articulațiilor, dureri ale membrelor, șoldurilor și umerilor și deteriorarea generală a sănătății.

Efectele negative ale dormitului pe o saltea veche

Cu toate acestea, există și alte simptome care îți spun că a sosit momentul să  înlocuiești salteaua cu una nouă. Și anume, există dureri de cap, apatie, lipsă de concentrare și eficiență, de exemplu la locul de muncă, creșterea în greutate, apariția prematură a ridurilor pe față, probleme de respirație, oboseală, schimbări frecvente de poziție, agitație în timpul nopții – acestea sunt principalele simptome ale unor saltele pat uzate și deformate, din cauza cărora corpul tău nu se regenerează corespunzător în timpul somnului.

Apariția bolilor sau chiar schimbarea greutății te poate obliga și să înlocuiești salteaua. Când înlocuiești salteaua cu una nouă, amintește-ți întotdeauna că aceasta trebuie adaptată individual nevoilor tale, așteptărilor și, mai ales , structurii corpului.

Așa că nu aștepta până când se acumulează toate calitățile negative și nu vei mai putea dormi, iar sănătatea ta psihică și fizică începe să se deterioreze semnificativ. Reacționează de îndată ce apar primele semne că este timpul pentru o înlocuire.