Construcții NZEB: fundație fără beton într-o zi, refolosibilă și eficientă

0
106

Lumea întreagă se află într-o continuă mișcare. Deși am știut asta încă de la faimosul „Eppur si muove”, ritmul alert din ultimii ani ar atrage chiar și atenția lui Galileo Galilei de la rotația Pământului la tumultul de pe suprafața sa.

Pandemii, conflicte, cutremure, fenomene meteo extreme, calamități, criza energetică, inflație – toate acestea afectează profund calitatea vieții noastre. Chiar dacă sunteți printre cei norocoși care nu au avut pierderi directe din aceste cauze, cu siguranță una dintre nevoile umane fundamentale a fost afectată.

După nevoile fiziologice, Maslow a identificat securitatea ca fiind următoarea nevoie esențială. Și pe bună dreptate! Pentru a supraviețui, trebuie să ne simțim în siguranță, iar locul unde simțim cel mai des acest lucru este acasă.

Acasă este locul unde petrecem cea mai mare parte a timpului, unde se află cei dragi, unde ne creștem copiii, unde păstrăm lucrurile de valoare, unde muncim și trăim. Aici, mai mult decât oriunde altundeva, trebuie să avem certitudinea că nimic rău nu ni se poate întâmpla.

Acest sentiment de siguranță nu a fost niciodată mai accesibil! Noile tehnologii din domeniul construcțiilor sunt orientate spre siguranța ta, atât fizică, cât și financiară. Trendul de a construi locuințe sigure și durabile, conform standardelor NZEB, a ajuns recent și în România.

Tehnologia construcției pe piloni metalici, testată în Europa în ultimii ani, se extinde acum și în țara noastră, atât pentru locuințe, cât și pentru proiecte de mare amploare: infrastructură, centre comerciale, spații de depozitare, poduri și altele.

Experții subliniază importanța unei fundații solide: “În construcția unei case, una dintre cele mai cruciale etape este realizarea unei fundații solide și eficiente din punct de vedere energetic. Din păcate, mulți beneficiari care aleg fundații neeficiente energetic și construite neglijent se confruntă cu numeroase probleme, inclusiv costuri ridicate pentru încălzire și răcire, disconfort termic în diferite sezoane, probleme de umiditate și chiar afecțiuni respiratorii cauzate de o ventilație inadecvată.”

În comparație cu metodele tradiționale, șuruburile de fundație oferă multiple avantaje: instalare rapidă, perturbare minimă a terenului, capacitate mare de încărcare și adaptabilitate la diverse tipuri de sol, fără vibrații, fără turnare de beton și fără timp de uscare, timp redus de montare, pot fi instalate și în condiții meteo nefavorabile (îngheț), fără întreținere și cu o durată lungă de viață. În plus, sunt o alegere eco-friendly, fiind reutilizabile și reciclabile.

Indiferent dacă sunteți un profesionist în construcții sau un entuziast DIY, micropiloții metalici înșurubați oferă soluții personalizate pentru nevoile dumneavoastră. De la proiecte rezidențiale la infrastructură și instalații industriale, șuruburile reprezintă fundația solidă pe care ați dorit-o întotdeauna.

Veți fi surprinși de modul în care șuruburile de fundație pot transforma proiectele dumneavoastră de construcție și contribui la un viitor mai sustenabil.

Nu lăsați tradiția să vă oprească progresul – alegeți șuruburile de fundație pentru o construcție rapidă, eficientă și ecologică. Dacă ideea de a începe construcția viitoarei locuințe vă sperie, amintiți-vă că nu trebuie să faceți acest pas singuri. O echipă de profesioniști vă poate ghida de la primele schițe până la sărbătorirea finalizării lucrărilor.