Banca Nationala Romana vrea modificarea programului Prima Casa

0
1656

Programul Prima Casă ar putea fi modificat în următoarea perioadă. Cel puțin asta își dorește Banca Națională a României. 

BNR vrea ca programul guvernamental să se axeze doar pentru persoanele cu venituri medii și mici, susține prim-viceguvernatorul BNR.

„Programul Prima Casă este, vă spun în numele Consiliului de Administrație, un program extrem de util pentru cetățeni, îndeosebi pentru cei cu venituri medii și mai reduse, pentru că ceea ce a condus la acumularea unor sume relativ ridicate în cadrul acestui program până la pragul de alertă al riscului sistemic — nu s-a ajuns până la riscul sistemic, dar e o tendință de atingere a parametrilor care definesc riscul sistemic—, dar de ce și aici trebuie acționat tot de către Executiv. Dar de ce? Pentru că în anul 2016 Executivul de atunci a introdus ca eligibile în cadrul Programului ‘Prima Casă’ persoane care nu… deci e un program bun care trebuie continuat, dar cu amendamente pentru a elimina din cadrul eligibilității persoanele care au venituri mai mari”, a spus Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR.

”Dacă unul care are 10.000 vrea să îşi ia un credit de 200.000 de euro, dar vrea să beneficieze de primii 60.000 de Prima Casă nu este corect”, a adăugat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here