Tot ce trebuie sa stii despre gardurile din beton – intrebari si raspunsuri

0
251

Gardul din beton este preferat de foarte multe persoane. Aceste garduri au costuri mici si o calitate foarte buna. Gardul din beton va fi instalat rapid si este foarte usor de intretinut si durabil. Este vorba despre betonul prefabricat care s-a dovedit a fi un material practic si se poate utiliza pentru a ridica nu doar ziduri, ci si garduri din beton  de cea mai buna calitate.

Haide sa aflam impreuna mai multe informatii utile despre aceste garduri din beton!

Cum se face betonul pentru garduri si pereti?

Betonul prefabricat nu va fi produs pe santier ci intr-o matrita din metal sau polipropilena direct in fabrica. Tinand cont de destinatia sa, betonul se poate arma cu otel pentru o rezistenta mai mare. Componentele sale sunt tratate in medii controlate si se evita in acest mod toate variabilele cu care te poti confrunta atunci cand betonul este turnat pe santier. Panourile si peretii au dimensiuni fixe si se pot monta garduri atat de rapid incat aceasta solutie pare a fi cea mai buna.

Cum se instaleaza gardul din beton comparativ cu gardurile din diverse alte materiale?

Gardul din beton se instaleaza cel mai repede iar costurile sunt mai mici. Un gard din lemn, caramida sau beton turnat va fi mult mai scump. Firma furnizoare de garduri din beton nu va aduce foarte multe echipamente pentru a instala gardul, motiv pentru care si deranjul va fi mai mic. Panourile se monteaza foarte usor pe teren, indiferent de cat de neuniform este acesta. Daca preferintele tale se schimba cu timpul, poti demonta cu usurinta gardul din beton si il poti asambla la loc, oriunde vrei.

Cum se intretin gardurile de beton?

Gardurile de beton nu se intretin. Dupa instalare nu trebuie sa le mai faci nimic. Nu trebuie sa cumperi vopsea si ulei si nici sa platesti pe cineva care sa le aplice. Nici rugina nu iti va da batai de cap si lista de avantaje este vasta in acest sens. Poti vopsi gardul din beton daca vrei sa ii schimbi culoarea.

Ocazional poti spala betonul, aceasta fiind o operatiune simpla, realizata prin stropirea gardului cu un furtun.

Cum se comporta gadrul din beton la variatiile de temperatura si conditiile meteorologice nefavorabile?

Calitatea betonului turnat este foarte bine standardizata motiv pentru care gardul va rezista foarte bine la temperaturi scazute sau ridicate si la intemperii. Structura gardului va fi solida si foarte durabila, chiar si in conditii meteo foarte dure.

Betonul este inestetic?

Nu neaparat. Depinde foarte mult de ceea ce iti doresti de la gard. Daca esti interesat doar de zona practica a lucrurilor, si vezi gardul doar ca pe un obiect de imprejmuire, atunci ar putea sa fie putin inestetic, dar este strict optiunea ta. Gardurile din beton pot avea si elemente decorative foarte interesante iar proprietatea ta ava avea un aspect unic. Pot fi utilizate finisajele care dau un aspect traditional constructiei, cu insertii de caramida rosie, piatra sau lemn.

Acestea sunt doar o parte din avantajele gardurilor din beton, in realitate beneficiile aduse de acestea fiind mult mai multe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here