Branturile de silicon versus branturile cu gel

0
330

In incercarea de a remedia problemele aparute datorita unei perechi de incaltaminte nepotrivite, dar si perioadei mari de timp pe care atat barbatii, cat si femeile le petrec incaltati, diversi medici si specialisti au reusit sa creeze diferite modele de branturi pantofi, pentru a remedia si preveni diverse afectiuni aparute in urma purtarii pentru perioade lungi de timp a diverselor modele de pantofi.

La cea mai mare cautare se afla branturile din silicon si branturile cu gel, acestea reusind cel mai bine sa reduca efectele negative pe care pantofii le au asupra picioarelor, fiecare dintre ele avand diverse beneficii.

Siliconul este elastic, dar foarte rezistent atunci cand vine vorba despre rezistenta la uzura sau rezistenta la deformare.Din silicon s-au fabricat diverse modele ce pot fi folosite in interiorul perechilor de incaltaminte, pentru remedierea anumitor afectiuni ale picioarelor.

Printre cele mai recunoscute beneficii pe care le aduc branturile din silicon, dar si toate celelalte structuri din silicon pentru incaltaminte, trebuie mentionate:
– imbunatatesc circulatia sangelui in picioare
– reduc presiunea simtita in talpa si picioare, dar si in coloana vertebrala sau in articulatiile picioarelor
– previn aparitia mirosului neplacut al picioarelor, dar reusesc sa mentina temperatura si umiditatea la un nivel optim, pentru a evita aparitia infectiilor sau a bacteriilor
– ofera confort maxim pe toata perioada purtarii acelei perechi de incaltaminte.
Branturile cu gel, care este extrem de flexibil si foarte fin, dar si 100% non- toxic reusesc sa lupte cu succes impotriva durerii, disconfortului si oboselii aparute in urma solicitatii excesive a muschilor de la picioare, ceea ce duce si la ingreunarea circulatiei sangelui si a oxigenului.
Datorita gelului din interiorul brantului pielea picioarelor poate respira foarte usor, datorita faptului ca fluxul de aer din jurul picioarelor este mult imbunatatit. Tocmai din acest motiv, datorat fluxului permanent si uniform de aer, picioarele nu transpira si nu pot aparea infectii sau bacterii.
Un alt rol foarte important al acestor branturi scholl cu gel este ca poate fi o bariera termica, in sensul ca poate mentine temperatura piciorului constanta, indiferent de temperatura exterioara.
Datorita gelului din interiorul branturilor, acestea au o mai mare capacitate de absorbire a socurilor din timpul mersului, fata de branturile din silicon. La fiecare pas, gelul curge in jurul canalelor brantului, avand un efect permanent asemanator masajului, care stimuleaza fluxul de sange si oxigen.
Branturile cu gel se pot pune in interiorul perechilor de incaltaminte atat reci, cat si calde, in functie de sezonul in care se folosesc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here