5 reguli ESENTIALE pentru intretinerea aerului conditionat

0
732

Pe timp de vara, aerul conditionat poate fi prietenul nostru. Este un adevarat chin sa traiesti intr-un mediu canicular si cu o umiditate a aerului peste medie. Acest lucru poate provoca afectiuni serioase pentru tine si familia ta, drept urmare, folosirea aerului conditionat, care sa ofere un nivel al temperaturii mai usor de suportat, este vitala.

Tot mai multi oameni se tem insa de problemele respiratorii pe care aerul conditionat le poate provoca. Este adevarat ca, filtrele de aer imbacsite stau la baza crizelor de astm sau chiar a racelilor. De aceea, pentru a evita aceste afectiuni, este important sa tii cont de procesele de curatare si revizie care, de altfel, trebuie urmate cu regularitate.

Iata de ce anume este recomandat sa tii cont in procesul de intretinere a aerului conditionat:

  • Freonul

Aparatul de aer conditionat functioneaza cu freon in circuit. Cel mai probabil, daca scade randamentul unui aparat de aer conditionat, este din cauza pierderii de agent frigorific. Aceasta pierdere este o problema destul de serioasa deoarece schimbarea freonului este o operatiune delicata, care nu trebuie deloc ignorata. Daca inca nu te-ai ocupat de acest aspect, vezi preturile la incarcarea de freon a aerului conditionat si alege sa iei masuri, inainte ca acesta sa prezinte defectiuni.

  • Filtrele

Acestea sunt cele mai periculoase componente ale aerului conditionat, dar si cele mai usor de inlocuit. Ele pot fi adesea adevarate „aspiratoare” de praf si de alergeni. Astfel, curatarea lor periodica este absolut necesara, atat pentru a evita dezvoltarea microbilor, cat si pentru o buna functionare a aparatului. Pentru o astfel de manopera, poti consulta in mediul online un electrician care sa vina in intampinarea ta cu solutiile potrivite.

  • Cum procedezi in cazul unor defectiuni

Daca ai neglijat pana acum aparatul tau de aer conditionat, achizitia unui aparat nou este absolut necesara. Cel mai des intalnite sunt defectiunile la nivel de turbina, insa pot fi afectate si alte elemente. In cazul acesta, poti achizitiona piese de schimb direct de la producator sau de la agentii comerciali specializati. In cazul in care detii un aparat mai vechi care s-a defectat, trebuie sa stii ca reparatiile pot sa implice costuri mult mai mari. Ai grija la defectiuni cauzate de lucruri minore, cum ar fi telecomanda sau o setare gresita a sistemului.

  • Procesul de intretinere

Intretinerea, in mod normal, consta in verificarea starii de functionare a aparatului sau a anumitor elemente. De regula, se verifica starea de curatenie a filtrelor, bateria si starea generala a aparatului. In caz contrar, risti o factura de energie mult mai ridicata cauzata de un randament scazut al aparatului, pe langa afectiuni respiratorii cauzate de depunerile de praf si a alergenilor pentru persoanele care intra in contact cu un aparat neglijat. O mentinere corecta a aparatului de aer conditionat va prelungi semnificativ durata de viata a acestuia si vei economisi, in timp, considerabil.

Ingrijirea aparatului de aer conditionat nu este un lucru complicat, insa e necesar sa tii cont de cateva reguli simple, pentru a te asigura ca vei prelungi buna functionare a acestuia. Aparatul de aer conditionat este un lucru foarte util pe timpul verii, insa trebuie sa ii acorzi atentie pe tot parcursul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here