5 idei de amenajare pentru baia comună a familiei

0
800

Știi deja cât de important este ca fiecare dintre membrii familiei să aibă în incinta casei un spațiu amenajat conform nevoilor proprii. Ce faci, însă, cu încăperile care trebuie să se adapteze în permanentă tuturor cerințelor membrilor familiei? Baia este una dintre aceste camere ale casei, pe care trebuie să o organizezi eficient și creativ, cu simt de răspundere, dar și ingenios. Ai nevoie de idei?

Un cămin ideal este dotat cu o baie cu design inteligent. Recunoaște, cât de multă atenție ai acordat până acum camerei de baie, având în vedere că este folosită zilnic de toți membrii familiei tale, de la cel mai mic, până la cel mai mare? Poate visezi la un decor minimalist, dar ce poți face cu toate jucăriile și accesoriile celor mici? Nu este prea târziu să adaptezi această încăpere, însă, pentru început, trebuie să descoperi ce își dorește întreagă familie să găsească aici. Încearcă, apoi, să implementezi soluțiile de amenajare prin care să transformi baia într-un loc util și atractiv, fără a cheltui prea mult.

Descoperă 5 idei de amenajare a băii perfecte pentru familie:

  1. Finisajele, obiectele sanitare și mobila se aleg în funcție de dimensiunile camerei. În ochii celor mici, de exemplu, aici găsesc cazi de baie încăpătoare, decorațiuni colorate și chiuvete adaptate înălțimii lor. Așadar, alege să te bucuri de relaxare și multă veselie alături de copii, organizând o baie cu tematică marină, optând pentru o cadă care poate fi folosită, la nevoie, drept corabie a micilor exploratori, pentru mobilă în nuanțe de albastru marin, și pentru finisaje ce imită lemnul. Contrastul potrivit se realizează între jocurile de albastru ale pereților și podeaua de un alb imaculat.
  2. Baia trebuie să devină un spațiu prietenos cu întreagă familie, de aceea este esențial să reunească atât accente vioaie de culoare și accesorii asortate, cât și elemente practice, utile pentru părinți – suficiente spații de depozitare, oglinzi, lumini puternice plasate strategic. Alege mobilier în culoarea ta preferată, o cabina de dus cu toate dotările incluse, iar cu ajutorul pereților albi, ai șansă de a conferi senzația de spațiu în baia ta, indiferent de dimensiunile reale pe care le are. Cu cât mai mult spațiu disponibil, cu atât mai multă bună dispoziție pentru întreagă familie!
  3. Locurile de depozitare reprezintă principala grijă a tuturor celor care își decorează baia. Fiind una dintre cele mai mici încăperi ale casei, slab luminată natural, dar și foarte aglomerată, această beneficiază de posibilități reduse de gestiune practică a spațiului. Alege să depozitezi totul pe verticală, dar nu la înălțime, întrucât cei mici trebuie să aibă, la rândul lor, acces la cele necesare pentru igienă zilnică. Folosește coșuri, borcane de sticlă și sacoșe speciale pentru depozitarea accesoriilor de baie, că să reduci șansele ca locul să pară dezordonat și neîngrijit.
  4. Verdele este una dintre culorile alese de mulți dintre decoratorii de interior pentru amenajarea băilor ce trebuie să corespundă exigențelor părinților și copiilor. Pentru început, ai posibilitatea de a vopsi pereții sau de a monta mobilă în nuanțele preferate ale acestei culori. Alternative inedite și cu adevărat speciale pentru baia ta sunt ghivecele cu plante de interior. Acestea curață și aerisesc cu ușurință locul, oferindu-i, totodată, un plus de stil și un aspect îngrijit. Folosește-te de una sau două plante rezistente pentru a conferi, la propriu, un nou aer băii familiei tale.
  5. Nu în ultimul rând, ai în vedere că, băile decorate pentru întreagă familie trebuie să rămână, totuși, spații intime, în care fiecare membru să se poată relaxa atunci când are nevoie de momente de liniște. Astfel, dușurile cu pereți de sticlă sau cazile fără perdea sunt de evitat în această situație. Pentru a menține un design de calitate, montează o perdea cu imprimeu deosebit, dintr-un material fin și rezistent la umiditate, dar cu accente și modele neutre, care să placă și celor mici, oferindu-ți intimitatea de care simți nevoia.

    Crearea unei băi care să rezoneze cu dorințele tuturor nu este cea mai ușoară responsabilitate, însă poate duce la rezultate uimitoare, dacă îmbini doar câteva dintre elementele recomandate mai sus. Bucură-te, apoi, de baia pe care ai visat-o dintotdeauna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here