Videointerfoane – cand si cum le instalam

0
560

Sistemele de videointerfonie sunt echipamente esentiale pentru siguranta si protejarea unei cladiri. Videointerfoanele se regasesc pe piata in doua variante principale: videointerfoane wireless si videointerfoane cablate. In acest articol ne vom referi in special la sistemele cablate. Recomandarea generala este sa apelati la o firma specializata care va sti exact cum trebuie procedat. Dar daca aveti cunostinte minime despre modul de functionare si cateva scule la indemana, atunci va veti putea instala videointerfonul fara mari dificultati. Nu este nevoie sa fii electrician cu experienta pentru a realiza cateva legaturi electrice, dar este necesara atentie sporita.

Daca va aflati in stadiul de constructie a unei cladiri, atunci va recomandam sa creati schema de cablaj pentru un videointerfon, chiar daca va ganditi sa instalati un sistem wireless. Este posibil ca in viitor sa constati ca nu este tocmai ce aveti nevoie, poate distanta dintre casa si poarta este prea mare sau exista interferente multiple care vor face conexiunea wireless sa nu functioneze in parametri normali. Acum este momentul oportun de a trage cablurile aferente atat din punct de vedere financiar, cat si functional.

De asemenea este important sa stabiliti de la bun inceput unde veti instala sistemul de videointerfonie. Majoritatea monitoarelor se instaleaza pe perete, insa exista si modele cu suport pentru masa, ca niste rame digitale.

Pentru o cladire gata finalizata, procesul de instalare a unui videointerfon poate reprezenta o munca suplimentara si costisitoare. In cazul videointerfoanelor pe 2 fire situatia poate fi ceva mai simpla, in sensul in care este suficient sa folositi firele de la sonerie. Totusi situatia se complica atunci cand trebuie montat monitorul. Acesta ar trebui fixat aproape de tavan, ceea ce nu va doriti. Varianta ar fi sa taiati cablurile de la sonerie si sa conectati altele. In acest caz nu ar mai fi nevoie sa faceti gauri pentru videointerfon. Daca totusi optati pentru varianta folosirii cablului existent, atunci va trebui sa identificati sursa de alimentare si sa va asigurati ca este deconectata. Altminteri riscati sa ardeti intregul sistem.

Ca sa evitati cablurile inestetice pe pereti, aveti optiunea de a gauri si imbina cablurile prin perete. In cazul in care sunteti destul de indemanat, atunci aceasta ar fi o varianta. Daca totusi nu doriti sa va complicati cel mai bine angajati un electrician care va duce sarcina la bun sfarsit.

Pentru a rula cablurile pe pereti veti avea nevoie de cateva instrumente foarte uzuale, care se gasesc la orice magazin de electrice sau depozit cu materiale de casa si gradina. Veti avea nevoie de o masina de gaurit sau bormasina, dar si de burghie speciale pentru materialul din care este construit peretele. Alte instrumente necesare includ suruburi, dibluri, panglica de otel, cutit.

Pe piata exista o gama variata de videointerfoane, cu diferite functii. Apeland la magazinul online 1CCTV veti gasi fara indoiala modelul care se potriveste cel mai bine casei dumneavoastra. Printre modelele comercializate se numara videointerfoane cu sau fara cititor de card, cu amprenta sau cu acces pe baza de cod, cablate sau wireless. Majoritatea suporta monitoare aditionale, foarte utilizate si necesare in cladirile cu mai multe camere sau etaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here