Scoala de soferi – pregatire pentru examen sau pentru viata?

0
250
scoala de soferi

Daca vrei sa te pregatesti pentru obtinerea permisului de concudere iti recomand sa vezi aceasta etapa ca pe o pregatire temeinica pentru calitatile tale de sofer, si nu doar ca pe o etapa premergatoare obtinerii permisului de conducere. De ce spun asta? Deoarece examenul pentru obtinerea permisului de conducere dureaza 10-15 minute, iar situatiile pe care le vei intampina sunt limitate, in timp ce ulterior, vei conduce autoturisme toata viata si vei intalni nenumarate situatii diferite. Iata cateva dintre aspectele pe care ar trebui sa te concentrezi pentru a considera ca scoala de soferi ti-a oferit pregatirea necesara.

1. Tu controlezi masina.

Dupa ce ai finalizat cursurile la scoala de soferi trebuie sa simti ca tu controlezi masina si nicio reactie a acestiea nu te poate surprinde. Pentru aceasta, trebuie sa ai in vedere probleme mecanice ce pot aparea pe traseu, conditii meteorologice ce pot influenta aderenta, distanta de franare, subvirarea sau supravirarea. De aceea, iti recomand sa soliciti in timpul scolii de soferi sa simuleze instructorul cat mai multe situatii de acest fel pentru a te asigura ca ai capacitatea de a controla masina si a-ti oferi siguranta in manevrele pe care trebuie sa le efectuezi.

2. Ai invatat sa conduci preventiv.

Nu numai masina sau starea vremii pot genera situatii neprevazute. Foarte multe situatii de acest gen sunt iscate de ceilalti participanti la trafic. Astfel, conducerea preventiva este o calitate a soferilor experimentati, si nu o slabiciune a soferilor nesiguri cum este considerata la varsta majoratului. Este important ca pe parcursul scolii de soferi sa inveti sa anticipezi pericole, sa conduci preventiv pentru a evita aparitia problemelor.

Atunci cand controlezi masina si conduci preventiv, mare parte din pericole sunt deja inlaturate, insa, in scoala de soferi este important, de asemenea, sa inveti sa nu te panichezi in caz de accident si sa stii cum sa reactionezi pentru a diminua efectele negative ale acestora, indiferent daca este culpa ta sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here