Solutii de incalzire pentru locuinta Dvs

0
343

Incalzirea electrica

Exista numeroase tipuri de sisteme electrice pentru incalzirea locuintei, de la centrale casnice pana la aparate multifunctionale care pot asigura incalzirea, dar pot fi folosite si in loc de aparate de aer conditionat. Incalzirea suplimentara, cu ajutorul aparatelor de incalzire portabile poate incalzi anumite zone mai reci, sau intensifica activitatea sistemului principal de incalzire. Reanalizati toate optiunile disponibile si incercati sa gasiti o sursa electrica eficienta de incalzire a locuintei dumneavoastra.

Incalzirea cu gaze natural

Sunt zone in care incalzire cu gaze natural este mai mult mai eficienta din punct de vedere financiar decat incalzirea cu gaz propan, electricitate sau ulei. Aparatele folosite in cazul gazelor naturale includ centrale cu conducte de incalzire, incalzitoare de spatiu sau de perete si seminee. Gazele naturale reprezinta un combustibil curat ce ofera siguranta atunci cand vorbim despre incalzire. Atunci cand sunt folosite gazele naturale, nivelul economiilor creste intrucat acest combustibil poate fi folosit la incalzirea apei, alimentarea masinii de gatit, si a gratarului din curte. Legatura la reteaua de gaze naturale trebuie facuta doar de personal specializat, iar instalarea centralelor doar de profesionisti autorizati, precum cei de pe http://www.montaj-centrale-termice.net.

Incalzirea cu gaz propan

Gazul propan este foarte utilizat ca si combustibil pentru incalzire, gatit si refrigerare in camping, dar totodata este un combustibil ce poate fi folosit si pentru incalzirea locuintelor. Desi de cele mai multe ori aparatele de incalzire pe baza de gaz propan sunt mai scumpe decat cele pe baza de gaze naturale, gazul propan poate fi uneori singurul combustibil disponibil pentru incalzire. Incalzirea cu gaz propan presupune instalatii si service profesional, iar aparatele de incalzire variaza de la radiatoare pana la seminee care sporesc aspectul incaperilor in timp ce produc caldura curata. Atunci cand achizitionati aparate de incalzire pe baza de gaz propan, trebuie sa verificati unde pot fi folosite acestea, in spatii interioare sau in exterior.

Sistem de incalzire pe baza de ulei

Incalzirea bazata pe ulei a fost istoric vorbind cea mai folosita metoda pentru incalzirea locuintelor, si ramane in prezent singura varianta disponibila pentru unele persoane. Insa influenta pietii asupra pretului uleiului determina in unele zone, ca incalzirea pe ulei sa fie un sistem de incalzire destul de costisitor. Aparatele de incalzire ce functioneaza prin arderi de ulei se regasesc in diferite forme si dimensiuni, de la centrale de mari dimensiuni pana la radiatoare sau seminee. Instalarea aparatelor de incalzire ce functioneaza prin arderi de ulei trebuie sa fie facuta de tehnicieni calificati.

Incalzirea cu lemne

Incalzirea cu lemne, fie ca este vorba de arderea lemnelor sau a paletilor, despre cuptoare sau seminee, ramane o metoda practica si eficienta din punct de vedere financiar. Ca si dezavantaje, putem enumera necesitatea unei cantitati considerabile de lemne, intretinerea adecvata a sistemului de incalzire, dar si respectarea tuturor regulilor de siguranta si utilizare. Incalzirea cu lemne este foarte populara pentru suplimentarea unui sistem de incalzire existent datorita costurilor reduse.

Incalzitoarele portabile pe gaz pentru utilizare in aer liber

Desi exista cateva exceptii, cele mai multe incalzitoare portabile pe baza de propan, gaz, kerosen sau ulei sunt construite pentru folosirea in aer liber sau incaperi foarte bine ventilate. Aceste incalzitoare sunt foarte folosite pentru camping sau pe santierele de constructii. Unele modele de incalzitoare cu propan pentru exterior sunt adesea utilizate pentru incalzirea teraselor, piscinelor si a puntilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here