Specificitatea profesiei obliga medicii, nu numai sa poarte manusi chirurgicale sau manusi latex si halate medicale albe, ci sa aleaga pentru restul dulapului, halate care indeplinesc anumite cerinte. Criterii stricte care sa formeze codul de imbracaminte al medicilor nu exista, dar exista recomandari care trebuie respectate. De exemplu, un costum operational este purtat exclusiv pe un corp gol. Cu un halat medical, dimpotriva, lucrurile stau invers. Intre halatul medical si lenjeria de corp, este de dorit ca un medic sa aiba un strat intermediar de imbracaminte de zi cu zi, care pe de o parte va absorbi excretia corpului, iar pe de alta parte, il va proteja de fluide corporale.
Codul de imbracaminte
Barbatii poarta halate medicale in combinatie cu o camasa si pantaloni.Cravata va fi complementul perfect al acestei imagini. O varietate larga de colectii de imbracaminte pentru barbati, permit medicului sa arate profesional si elegant. De exemplu, camasile pentru barbati sunt foarte populare, putand fi combinate cu un halat medical sau purtate ca un element independent de garderoba. Imbracamintea sport, nu este permisa, deoarece aceste articole sunt realizate in mare parte din tesatura transparenta. Pe sub halat, este de dorit sa se poarte haine din tesaturi naturale, asigurand termoreglarea si schimbul de aer.
Ce sa poarte o femeie pe sub halatul medical
Doctoritele pot purta rochii de afaceri pe sub halate medicale. Pot, de asemenea, sa combine o bluza, o camasa sau un pulover subtire cu pantaloni clasici sau o fusta. Este de dorit ca lungimea fustei sau halatului sa nu depaseasca lungimea rochiei. In majoritatea institutiilor medicale, lungimea halatului care acopera 2/3 din sold, este considerata o lungime standard. Hainele cu un decolteu adanc si pantalonii scurti nu sunt permise. De asemenea unui medic nu-i este recomandat sa se imbrace cu haine tipatoare pe sub halatul medical. Acestea trebuie sa fie in tonuri silentioase.