De ce sa ducem copiii pe litoral?

0
906

Vara este cu siguranta sezonul dedicat soarelui, marii si plajei, atat pentru adulti, cat si pentru cei mai tineri din casa. Parintii cauta din timp cazare pe litoral, cazare in Mamaia, fiind cea mai populara statiune, dar si cazare in Costinesti, fiind o statiune pentru tineret. Desi uneori ar putea suna ca o adevarata provocare luarea copiilor pe litoral in timpul verii este cu adevarat important pentru bunastarea copiilor. Iata motivele:

1. Copiii invata prin simturile lor, iar plaja este un laborator natural perfect. Copilul dumneavoastra va putea recunoaste, prin atingerea si vederea diferitor materiale, precum nisip uscat, nisip umed, roci, cochilii, nisip fierbinte, apa.

2. Sunetul fascinant al valurilor creeaza un sunet familiar copiilor, un sunet care le aminteste de pantecele mamei lor.

3. Ei sunt indragostiti de natura. Unii cercetatori au descoperit ca dragostea pentru natura se naste de copil si expunerea la mediul inconjurator in aer liber ajutandu-i sa isi dezvolte sensibilitatea.

4. Este dovedit stiintific ca aerul din mare este bun pentru sanatate. Acesta contine, de fapt, cateva saruri minerale, cum ar fi clorura de sodiu, magneziu si iod, care, printre altele, curata tractul respirator si il fac mai puternic in caz de raceala sau tuse. Este bine nu numai pentru copii, ci si pentru adulti, asa ca, odata ce ajungeti la plaja, respirati profund aerul marii impreuna cu copiii.

5. Expunerea la soare aduce beneficii uriase organismului, in primul rand, stimuleaza vitamina D si ajuta oasele sa creasca in mod armonios. Expunerea la soare imbunatateste starea de spirit si regleaza somnul bun, cu conditia sa luati masurile de precautie necesare.

6. Marea ofera posibilitatea de miscare, de joaca, dupa multe luni petrecute acasa sau la gradinita, scoala. Plaja permite exploatarea pe deplin a potentialului plajei: pentru a construi castele de nisip, pentru a zbura zmee, pentru a manca cu mama si tata.

7. Litoralul este foarte important pentru copii sa se intalneasca cu noi oameni si sa isi faca prieteni. Toate acestea vor imbogati personalitatea si atitudinea lor de a aborda lucrurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here