Timp versus energie electrica

0
973

 

Ni se spune constant să economisim energia electrică, să fim precauți în ceea ce privește consumul de orice fel (combustibil, mâncare, generarea deșeurilor). Aceste sfaturi sunt pertinente, întrucât încălzirea globală este un fenomen real, pe care îl putem observa cu ușurință (salutări tornadei de la Călărași!). Ideal ar fi să găsim un echilibru între confort și consum. De aceea, electrocasnicele, cei mai mari consumatori de energie electrică dintr-o casă obișnuită, au devenit din ce în ce mai eficiente. Acest lucru înseamnă două lucruri: cumpărând produse noi ajutăm la încetinirea încălzirii globale, iar nivelul de azi ne permite să cumpărăm noi electrocasnice și să consumăm în continuare mai puțin decât în urmă cu 20 de ani. Unul dintre aceste electrocasnice este uscătorul de rufe.

Deși în străinătate putem observa că aproape în fiecare casă găsim și uscătoare de rufe, în România acestea nu au devenit încă extrem de populare, deși beneficiile lor sunt greu de ignorat. Tu știi ce avantaje ai dacă alegi să ai și tu acasă un uscător?

În primul rând, gândește-te la spațiul casei tale. Dacă nu dispui de un balcon închis, cel mai probabil știi cât de greu este să îți usuci hainele, în special în timpul iernii, sau să îți ții hainele la uscat într-una din camere, acțiune nu tocmai sănătoasă pentru tine și cei din casă. Alegerea unui model din gama de uscătoare de rufe disponibile pe piață ar putea să fie o soluție excelentă pentru această situație. Ocupând aproximativ la fel de mult spațiu precum o mașină de spălat, poți să găsești un colțișor liber în care să amplasezi uscătorul sau chiar să îl amplasezi deasupra mașinii.

Personal, consider că unul dintre cele mai mari avantaje de care ne bucurăm datorită acestor uscătoare de rufe moderne este timpul scurt în care putem să avem parte de rufele noastre impecabile, proaspăt spălate. Cât de eficient este să ai mereu la îndemână toate ținutele preferate și să poți să porți ce-ți dorești în orice moment? Eu cred că asta ar rezolva multe situații criză!

Un alt beneficiu al acestor uscătoare de rufe este numărul și specificul programelor de care dispun. La sfârșitul oricărui program, rufele sunt complet uscate, nu sunt mototolite și nu au scame sau praf! În plus, unele uscătoare de rufe au un program special de reîmprospătare a rufelor, ce nu necesită spălarea acestora în prealabil. Per total, dacă ai în casă un uscător de rufe, vei observa cât de ușor îți va fi să ai hainele curate și uscate într-un timp extrem de scurt!

Costurile unor astfel de uscătoare de rufe pot fi considerate, pe bună dreptate, de către unii dintre noi, ușor piperate, însă raportul calitate-preț plus beneficiile obținute explică costurile aferente. În plus, găsiți modele de uscătoare de rufe și la prețuri accesibile chiar si pe eMAG, pe baza unei simple căutări mai detaliate!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here