Cauzele picioarelor mirositoare la sugari

0
102

Picioarele bebelusilor pot fi foarte dragalase si, totodata, foarte urat mirositoare. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca picioarele micutilor transpira deseori mai mult decat cele ale adultilor, iar parintii nu stiu sa preintampine situatiile neplacute.

Din fericire cauzele picioarelor mirositoare la sugari sunt de obicei usor de tratat sau de prevenit cu cateva masuri la indemana oricui.

Bacteriile – cauza picioarelor mirositoare la bebelusi

Bacteriile de pe picioarele bebelusilor provoaca bromhidroza, o afectiune care are ca principal simptom mirosul putrenic al picioruselor micutilor. Aceste bacterii prospera pe picioarele transpirate si se hranesc cu celulele moarte ale pielii si cu uleiurile folosite pentru hidratare. Pe masura ce ele isi proceseaza hrana, se produc compulsi de sulf care sunt similari cu cei din ouale putrede si de aici provine mirosul foarte neplacut al picioruselor copiilor mici.

Picioare umede sau murdare

Pe masura ce picioarele sugarului transpira, ele creeaza mediul perfect pentru dezvoltarea si inmultirea bacteriilor. Daca nu sunt curatate corespunzator si zilnic piciorusele micutilor, mirosul continua sa se dezvolte devenind din ce in ce mai puternic. Astfel, chiar daca nu i se face baita din cap pana in picioare, se recomanda ca piciorusele bebelusului sa fie sterse cu o panza curata si umede. In plus, medicii recomanda ca picioarele micutilor sa fie complet uscate dupa baita, chiar daca acest lucru ar insemna aplicarea pudrei de talc. De asemenea, parintii ar trebui sa evite aplicarea lotiunilor pe talpile celor mici daca ei au o problema cu mirosul picioarelor, deoarece acestea vor capta umezeala intre degetelele de le picioare, oferind bacteriilor hrana de care au nevoie pentru a prospera.

Sosetele copiilor

Chiar daca sosetele placute la atingere sunt adorabile, ele pot fi o posibila cauza a picioarelor mirositoare ale celor mici. Majoritatea sosetelor pentru copii sunt partial confectionate din materiale artificiale, sunt moi si placute la pipait, dar foarte nepotrivite, pentru ca incurajeaza transpiratia talpilor si dezvoltarea bacteriilor. Medicii recomanda ca sosetele copiilor sa fie realizate 100% din fibre naturale cum ar fi bumbacul sau lana. Acestea pot fi destul de moi si confortabile pentru picioarele micutilor, fara a retine transpiratia. Mai mult, parintii ar sa isi tina bebelusii desculti, fara sosete si pantofi, ori de cate ori este posibil.

Incaltamintea din plastic – o alta cauza a picioarelor urat mirositoare ale copiilor

Pantofii copiilor mici sunt, pur si simplu, adorabili si completeaza in cele mai haioase moduri tinuta lor. Cu toate acestea, parintii ar trebui sa fie atenti la materialul din care ei sunt confectionati, mai ales daca bebelusul are o problema cu mirosul picioarelor. Medicii recomanda parintilor sa opteze pentru pantofii care permit picioarelor sa respire, cum ar fi panza sau pielea. Acestea permit transpiratiei picioarelor sa se evapore inainte ca bacteriile sa aiba sansa de a se instala si dezvolta. Si, din nou, se recomanda parintilor sa tina copii fara incaltamite cat de des se poate, mai ales daca ei au o predilectie catre transpiratia piacioarelor.

Alegeti sosete de bumbac de calitate pentru copii accesand site-ul. Aici veti gasi produse de calitate la preturi foarte accesibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here