Alimentatia sanatoasa, echilibrul vietii tale

0
243

Alimentatia sanatoasa presupune consumul de diferite alimente apartinad grupelor de baza si anume: proteine, legume, lactate si cereale.

Insa pentru a se crea o alimentatie sanatoasa, acestea trebuie combinate astfel incat din alimentele benefice organismului sa nu se transforme in daunatoare datorita consumului gresit.

Cateodata, este posibil sa consum cantitati mai mari dintr-un singur grup de alimente acesta fiind preferat pentru gustul sau, in detrimental altor grupe si din lipsa de cultura, se alege cantitatea nu calitatea.

O alimentatie nesanatoasa este consecinta multor boli si modul in care te hranesti, originea produselor, obiceiurile alimentare, orele la care se consuma alimentele au efecte grave asupra sanatatii fiecaruia dintre noi.

Alimentatia sanatoasa trebuie sa fie echilibrata caloric iar daca se depisteaza anumite afectiuni trebuie intrebuintata o dieta care sa fie in conformitate cu afectiunea respectiva, ameliorand-o.

O atentie deosebita trebuie sa fie acordata consumului de grasimi, alcool si zahar deoarece acestea conduc la obezitate ceea ce afecteaza atat sanatatea cat si starea fizica .

Adoptarea unei diete sanatoase nu se limiteaza doar la regimul alimentar ci include si activitati fizice astfel imbunatatindu-ne substantial sanatatea.

Consumul la ore regulate a alimentelor sanatoase este in beneficiul nostru intrucat nu trebuie sa ajungem sa ne imbolnavim ci putem preveni aceasta daca vom fi atenti la ce si cat consumam.

Asociaza intotdeauna un regim de viata sanatos cu o dieta echilibrata si vei scapa de grija deoarece oricand pot apare diferite afectiuni ale organismului cum ar fi bolile cardiace, hipertensiunea arteriala, accidentele vasculare cerebrale, diabet de tip 2, obezitate, anxietate, depresie, a cancerului de colon sau de san si chiar a sistemului reproductiv.

Ai grija de sanatate pentru ca preventia este mult mai eficienta decat vindecarea dupa aparitia afectiunilor, unele dintre ele de netratat .

Sanatatea ta, iti este la indemana si o vei pastra doar printr-o alimentatie sanatoasa.

Vrei sa afli mai multe informatii despre o alimentatie corecta, sanatoasa sau sa lucrezi in acest domeniu? Daca ai terminat liceul poti oricand sa urmezi un curs de tehnician nutritionist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here