Repatrieri decedati, dreptatea ochilor plansi

0
645

Era dupa Revolutia din 1989. Cursese sange peste tot, arsesera lumanari si se innegrisera ziduri, dar ce ma durea cel mai mult era ca murisera pentru libertatea mea si a ta mii de tineri, de parinti si de copii. In momentele acelea simteam libertatea ca pe o flacara ce imi patrundea pana la oase.

Se trecusera cu tancurile peste trupuri fragede, se trasesera cu gloante frate in inima fratelui si tara era scaldata in lacrimi si in doruri.

Atunci, pe un ziar am vazut fotografia a doi ochi tineri si frumosi din care curgeau lacrimi uriase de sange si sub care scria: „Dreptate, ochii plansi cer sa te vada!”

Acum traim libertatea din plin si ochii tot plang, cand cei dragi sunt nevoiti sa plece departe de tara sa castige mai bine, sa ii poata sustine pe cei ramasi acasa.

Tatii stau plecati zeci de ani si se-ntalnesc pe fuga cu copiii si sotiile lor.

Dramatic este cand mor acolo, departe, iar cei ramasi acasa, lipsiti de putere, doresc din toata inima sa ii aduca in tara, sa ii inmormanteze crestineste sa isi linisteasca in acest mod constiinta, fiindca exista un sentiment de vinovatie ca persoana care a migrat a facut-o spre binele familiei sale.

Firmele de pompe funebre care asigura repatrieri decedati de calitate premium sterg lacrimile din familiei care au pierdut totul departe, peste hotare. Simultan cu pierderea persoanei importante au pierdut un protector, au pierdut stalpul familie si mana dreapta.

Ce poate face o astfel de familie greu incercata in acest caz?

Sa ceara consiliere firmelor de pompe funebre care au program non-stop si sa urmeze sfaturile operatorilor. Dreptatea pentru familia despartita din ratiuni economice si prin lovitura nedreapta a destinului va fi restabilita numai prin servicii de repatriere decedati.

Cel drag trebuie sa fie adus si redat alor sai pentru ultima intalnire si ca sa fie rostite cuvintele care nu au mai apucat sa fie spuse.

Toate acestea sunt facilitate de firmele de servicii funerare care se ocupa de tot si dau timp celor indurerati sa isi revina putin, sa-l poata conduce pe ultimul drum pe cel decedat departe.

Tarifele sunt accesibile, iar serviciile complexe, fiindca:

-specialistii firmei se ocupa de intocmirea dosarului de repatriere. Ei sunt cei care merg la institutiile statului in care a avut loc decesul si pun unul peste altul: certificatul de deces, pasaportul funerar si adeverinta de imbalsamare.

-toata recuzita necesara repatrierii provine din stocurile firmei alese si intra in costurile generale ale repatrierii. Unui repatriat ii trebuie multe. In afara de haine pe masura lui are nevoie de doua sicrie, unul din zinc, altul din lemn masiv, de capac care este sigilat la plecare si de cruce inscriptionata. Pregatirea trupului neinsufletit este facuta tot de catre specialistii firmei de pompe funebre alesi pentru repatriere.

-transportul legal cu masina autorizata si sofer priceput, atent si politicos pe distante de mii de kilometri.

Sigur ca nu este drept ca oamenii care se iubesc sa se desparta in acest mod, dar si mai nedrept este ca omul care a iubit atat de mult, incat a ales instrainarea ca sa ofere o viata mai buna alor sai, sa fie instrainat definitiv!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here