Fatade din placi fibrociment

0
366

Fatada serveste ca semnul distinctiv al cladirii, astfel incat starea si aspectul acesteia necesita lucrari separate. Deoarece exista un numar mare de materiale de fatada diferite, este important sa alegi optiunea potrivita pentru decorarea cladirilor. In acest scop, se folosesc cel mai adesea placi fibrociment pentru fatade ventilate.

Materiale din fibrociment

Placa fibrociment contine de la 80 pana la 90 la suta ciment, materiale de umplutura minerala si celuloza sub forma de fibre de intarire. Placile din fibrociment pentru fatada sunt materiale ecologice si complet sigure. Prin urmare, sunt utilizate pe scara larga nu numai pentru placarea si reconstructia cladirilor mari, cum ar fi centrele de afaceri, cladirile industriale si publice inalte, dar si pentru decorarea caselor private si a casutelor.

Placi fibrociment – proprietati

 • Rezistenta la foc– sub influenta directa a focului, un astfel de material nu se aprinde si, de asemenea, actioneaza ca o bariera pentru extinderea ulterioara a focului.
 • Rezistenta la caldura– placile fibrociment tolereaza bine ingheturile severe si caldura verii.
 • Rezistenta la efectelechimice si biologice.
 • Rezistenta la influentemecanice si mediu ostil.

 

Producatorii ofera doua tipuri de produse: vopsite in vrac si suprafete vopsite. Fotografiile prezentate in cataloage te vor ajuta sa alegi culoarea potrivita. In ciuda comoditatii, simplitatii si usurintei de instalare a placilor fibrociment, nu este recomandat sa o instalezi singur. Este mai bine sa folosesti serviciile firmelor profesionale pentru a evita posibilele erori, al caror pret in viitor poate fi destul de semnificativ.

Placi fibrociment – Avantaje

 • Incredere, calitate inalta si durata de viata lunga a materialului.
 • Placa in procesul de productie este autoclavata, ceea ce impiedica formarea ulterioara a depunerilor de var pe ele.
 • Placile fibrociment ascund perfect neregulile geometrice, relieful si fisurile din peretii cladirii, pete formate pe fatada de-a lungul timpului si vopsea veche decolorata. Pentru instalarea lor nu este nevoie de reglare prealabila si pregatirea speciala a peretilor.
 • Rentabilitate, fara pierderi de calitate, in comparatie cu alte materiale pentru fatada
 • Posibilitatea de a efectua lucrari in orice moment al anului, ceea ce reduce timpul de implementare a acestora si, in consecinta, termenul limita pentru punerea in functiune a instalatiei. Este interesant faptul ca placile din fibrociment au o temperatura ambientala de 2-3 ori mai mica decat caramida.
 • Protectie fiabila si durabila a fatadelor impotriva factorilor externi adversi, inclusiv expunerea la microorganisme, temperaturi extreme, precipitatii, conditii meteorologice nefavorabile, radiatii ultraviolete.
 • selectie larga de culori si nuante de materiale, astfel incat acestea pot fi utilizate pentru a realiza aproape orice proiecte si idei de proiectare.

Placile fibrociment sunt produse intr-o anumita dimensiune standard. Cu toate acestea, ele pot fi facute si la comanda – conform desenelor elaborate de client.

Avantajul consta in metoda cu role de vopsire a placilor. Astfel, vopseaua acopera cel mai calitativ intreaga suprafata. Dupa colorare, se prelucreaza cu lacuri speciale cu filtru ultraviolet, pentru a asigura o mai buna protectie a materialului impotriva efectelor factorilor de mediu negativi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here