De ce este catina inclusa intr-un numar mare de tratamente naturale?

0
40

Specialistii de la Fares au inclus catina in numeroase produse cu efecte benefice asupra sanatatii. Cele mai multe tratamente naturale pentru imunizare sau cu efect antiviral, utilizeaza si catina si o combina cu mai multe alte plante si uleiuri esentiale, oferind o gama vasta de produse care sa vina in mod eficient in ajutorul organismului.

Compozitie foarte bogata in vitamine si minerale

Fructele de catina au o concentratie mare de vitamina C fiind considerate de doua ori mai bogate in vitamina C decat macesele si de 10 ori mai bogate decat citricele. S-a constatat ca 100 g de suc din catina contine intre 400 si 800 mg de vitamina C. Aceste fructe au si vitamina A, intreg complexul de vitamine B si alte vitamine importante cum sunt E si K. La toate acetea se adauga si calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier si acizii grasi polinesaturati, si alte subtante importante pentru sanatatea organismului.

Actiune terapeutica importanta

Specialistii in apifitoterapie de la Fares stiu beneficiile terapeutice oferite de catina. Catina are mai multe efecte benefice pe care le ofera organismului si pentru care este atat de apreciata.

Efectul vitaminizant se refera la faptul ca fructele de catina contin toate mineralele si vitaminele de care organismul are nevoie. Un pahar cu acest suc de catina, consumat dimineata iti ofera energia necesara pentru toata ziua.

Efectul imunostimulator este dat de faptul ca fructele de catina si substantele pe care le contin ajuta organismul sa elimine in mod eficient toxinele, atat de la nivelul sistemului digestiv cat si din ficat, contribuind la o foarte buna functionare a acestuia.

Catina are si efect antioxidant, ajutand inclusiv la neutralizarea radicalilor liberi care ajung in organism si a tuturo substantelor toxice pe care le preluam din mediu. Catina previne dezvoltarea si aparitia celulelor canceroase.

Un alt efect pentru care catina este atat de apreciata este cel antiinflamator si antibacterina. Poate fi utilizata pentru acest efect atat intern cat si extern, sub forma de tincturi si unguente care pot fi aplicate pe plagi. Efectul sau cicatrizant este foarte util in mod special in administrarea externa, catina hranind pielea si ajutand-o sa re regenereze. Catina poate sa fie utilizata cu mare succes si ca inlocuitor pentru lotiuni si creme calmante dupa ce pielea a fost expusa la soare in mod excesiv.

Un alt beneficiu major pentru care este inclusa catina in numeroase tratamente naturale, este cel emolient. Catina este introdusa in retetele produselor cosmetice sub forma de tinctura sau ulei. Cremele pentru picioare sunt unele dintre aceste produse care includ adesea catina pentru a ajuta la refacerea pielii si la obtinerea unor tesuturi fine.

Efectul de protectie celulara este foarte important, catina fiind privita de fitoterapeuti ca un scut care are rolul de apara celulele din organism de tot ceea ce este nociv, ajutand la mentinerea unei stari optime de sanatate.

Din aceste motive, Fares a inclus catina in numeroase produse si tratamente pentru diverse afectiuni, in special in cele cu rol de stimulare a sistemului imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here